ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ SPD ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΝΤΟΛΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

Οι κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αναμένουν ότι ένα νομοσχέδιο για μια γενικευμένη εντολή εμβολιασμού  κατά του COVID-19 στη Γερμανία θα ψηφιστεί από το κοινοβούλιο τον Μάρτιο, δήλωσε την Τρίτη ο ηγέτης του κόμματος στο κοινοβούλιο.

Το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο τον Δεκέμβριο που καθιστά υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού για ορισμένα επαγγέλματα, από τα μέσα Μαρτίου και μετά.

Η χώρα αντιμετωπίζει τώρα ένα τέταρτο κύμα λοιμώξεων και το ποσοστό εμβολιασμού της παραμένει σχετικά χαμηλό, σε σύγκριση με ορισμένες άλλες περιοχές της Ευρώπης.

Το SPD σχεδιάζει να έχει έτοιμη μια διευρυμένη πρόταση εντολής εμβολιασμού, μετά από μια κοινοβουλευτική συζήτηση στα τέλη Ιανουαρίου, δήλωσε ο Rolf Muetzenich του SPD.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποστηρίζει μια γενική εντολή και ήλπιζε να την θέσει σε ισχύ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters πηγές που γνώριζαν το θέμα από πέρυσι.

Ο Muetzenich είπε ότι η Κάτω Βουλή θα ψηφίσει ένα σχέδιο νόμου τον Μάρτιο. «Είμαι πολύ βέβαιος ότι η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD θα ψηφίσει υπέρ», δήλωσε.

Νωρίτερα την Τρίτη, οι συντηρητικοί της αντιπολίτευσης της Γερμανίας δήλωσαν ανοιχτοί στο να συζητήσουν μια γενική εντολή εμβολιασμού, προσθέτοντας ότι η κοινοβουλευτική συζήτηση θα πρέπει να διεξαχθεί ανεξάρτητα από τον αντίκτυπο της παραλλαγής Όμικρον.

«Είμαστε έτοιμοι για αυτό», δήλωσε ο Ραλφ Μπρινκχάους, ηγέτης του συντηρητικού μπλοκ CDU/CSU στην Κάτω Βουλή, προσθέτοντας ότι ακόμα και μια τέτοια, γενικευμένη εντολή δεν θα μπορέσει να «σπάσει» το τρέχον κύμα μολύνσεων.

Η Γερμανία κατέγραψε 45.690 κρούσματα COVID-19 την Τρίτη, 50% περισσότερα από ό,τι πριν από μια εβδομάδα. Περίπου το 72% του πληθυσμού της Γερμανίας είναι διπλά εμβολιασμένο κατά του ιού και περίπου το 43,5% έχει λάβει αναμνηστικό δόση.

Η γειτονική Αυστρία, η οποία όπως και η Γερμανία έχει σχετικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, ανακοίνωσε σχέδια τον Νοέμβριο να καταστήσει υποχρεωτικά τα εμβόλια για άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω από τον Φεβρουάριο.

Με πληροφορίες από: Reuters

12:01 – 12 Ιανουαρίου 2022

Πηγή: Eleftherostypos.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *