ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ- ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ: ΜΑΛΛΟΝ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ

“Είναι εύκολο να του δώσεις” στον Πούτιν “τον σεβασμό που θέλει — και μάλλον του αξίζει”, δήλωσε ο αρχηγός του Γερμανικού Ναυτικού, αντιναύαρχος, Κάι -Άχιμ Σενμπαχ (Kay-Achim Schönbach), σύμφωνα με την Bild.

Όπως σχολιάζουν οι συντάκτες του σχετικού δημοσιεύματος, ο ηγεμόνας της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απειλεί την Ουκρανία και αναπτύσσει στρατεύματα παντού στα σύνορα. Το αφεντικό του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ βλέπει έναν “πραγματικό κίνδυνο” πολέμου, ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ (75) κάνει λόγο για πραγματική απειλή.

Την ίδια ώρα, όμως, σύμφωνα με την Bild, ο αρχηγός του γερμανικού ναυτικού, αντιναύαρχος Kay-Achim Schönbach (56) υποτιμά το ρωσικό κροτάλισμα σε μια εκδήλωση στο Δελχί (Ινδία), δηλώνοντας πως ο Πούτιν θέλει απλώς σεβασμό.

“Η Κριμαία έχει φύγει και δεν θα επιστρέψει ποτέ”, είπε ο επιθεωρητής του ναυτικού σε ένα δίλεπτο βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Twitter. Και αυτό γιατί η Κριμαία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Οι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο δεν αναγνωρίζουν τη χερσόνησο ως ρωσική – αλλά ως ουκρανική.

Είναι δραματικό ότι ο αρχηγός του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού υπονομεύει αυτή τη στάση, σχολιάζει η Bild, συμπληρώνοντας πως κάτι τέτοιο σχεδόν ακούγεται σαν μια λευκή κάρτα για τον Πούτιν – και κλασικός κατευνασμός (πολιτική κατευνασμού).

Αλλά οι δηλώσεις του αντι-ναυάρχου προχωρούν ακόμη παραπέρα, καθώς αυτές χαρακτηρίζουν “ανοησία” το ότι η Ρωσία θέλει να ενσωματώσει τμήματα της Ουκρανίας . “Πιθανώς” το καθεστώς του Κρεμλίνου θέλει να ασκήσει κάποια πίεση επειδή ο Πούτιν ξέρει ότι μπορεί να το κάνει. Αυτό θα μπορούσε να διχάσει την ΕΕ. Σύμφωνα με τον Schönbach, αυτό που πραγματικά θέλει ο Πούτιν είναι “σεβασμός στο ύψος των ματιών”.

Ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού συνέχισε: “Και – Θεέ μου – το να αποδίδουμε σεβασμό σε κάποιον δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα, δεν κοστίζει τίποτα”. Αν τον ρωτούσατε, “αλλά δεν με ρωτούν”, η απάντησή του θα ήταν: “Είναι εύκολο να του δώσεις (τον Πούτιν) τον σεβασμό που θέλει — και μάλλον του αξίζει”.

Ο ίδιος σημείωσε πως “εμείς – η Ινδία και η Γερμανία – χρειαζόμαστε τη Ρωσία ενάντια στην Κίνα”.

Γι’ αυτό ο υπολογισμός του, σύμφωνα με την Bild, είναι o εξής: σεβαστείτε τον Πούτιν, κερδίστε ασφάλεια. Γιατί: “Αυτή είναι εύκολη και απλή δουλειά. Και μάλλον κρατά τη Ρωσία μακριά από την Κίνα”.

Πηγή: Capital.gr 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *