Breaking News
ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ LNG ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ
«ΝΑΙ» ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
GAZPROM: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΡΟΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ TURKSTAT ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ
ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ Η ΓΕΝΙΑ Ζ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ
ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ
ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ
Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ 9 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΛΟYΝ ΜEΧΡΙ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΜΑΓΟ» ΑΛΕΞΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ… ΜΕΤΡΑ ΑΠO ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ

Του Χρήστου Ν. Κώνστα

Άρον-άρον συγκάλεσε τη σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο, ο πρωθυπουργός για να …μην ανακοινώσει συγκεκριμένο πακέτο μέτρων, αλλά για να βγάλει το θέμα Πολάκη από την επικαιρότητα.

Η σύσκεψη προφανώς δεν ήταν προετοιμασμένη, γι’ αυτό άλλωστε  κατέληξε στην… υπόσχεση ότι θα υπάρξει ένα μεγαλεπήβολο… 4ετές σχέδιο παροχών το οποίο προφανώς θα υλοποιήσει η… επόμενη κυβέρνηση εάν κι εφόσον γίνει πραγματικότητα ο δημοσιονομικός χώρος των… 6,5 δισ. ευρώ… μέχρι το 2023.

Στις Βρυξέλλες, οι γραφειοκράτες ετοιμάζουν τα χαρτιά τους για να κατέβουν στην Αθήνα αμέσως, μετά το Πάσχα, για να εξηγήσουν στην κυβέρνηση ότι το να βγάζει πρωτογενή πλεονάσματα, κόβοντας το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και σκοτώνοντας κάθε παραγωγική δραστηριότητα με άφρονα φορομπηχτική αφαίμαξη, δεν αποτελεί οικονομική πολιτική. Μόνο το 2018 το ΠΔΕ μειώθηκε κατά 2,2 δισ. ευρώ.

Χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχουν δουλειές και ανάπτυξη. Χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχουν έσοδα προς διανομή. Ο Αλέξης Τσίπρας ωστόσο δεν ενδιαφέρεται για το αύριο αυτής της χώρας παρά μόνο για την προσωπική του διάσωση από την εκλογική συντριβή.

Ο Τσίπρας φεύγει και αφήνει πίσω του ένα ναρκοπέδιο, με οπλισμένες υπόγειες βόμβες έτοιμες να εκραγούν. Με το τραπεζικό σύστημα να δοκιμάζει τα όρια αντοχής του, με την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, τη ΔΕΗ ένα βήμα πριν από το λουκέτο όπως λένε οι δικοί της ορκωτοί ελεγκτές, με κανένα έργο υποδομής και ανάπτυξης σε εξέλιξη.

Όλα τα έργα που θα μπορούσαν να φέρουν δουλειές, ανάπτυξη και έσοδα για το Κράτος, βρίσκονται στα χαρτιά και κολλημένα σε κάποια υποεπιτροπή κρατικής αναβλητικότητας, όπως συμβαίνει στο Ελληνικό, τον ΟΛΠ, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Ο Τσίπρας χθες έβγαλε έναν ακόμη λαγό από το μεγάλο καπέλο του. Εντυπωσίασε τους ιθαγενείς με μεγαλόστομες υποσχέσεις, χωρίς να μπορεί να ψιθυρίσει ένα πραγματικά αναπτυξιακό μέτρο που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει αυτά που εξαγγέλλει…

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *