ΔΙΕΘΝΗ
‘ΒΡAΖΕΙ’ Ο ΚΑYΚΑΣΟΣ: ΝEΕΣ ΣΥΓΚΡΟYΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞY ΑΡΜΕΝIΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟ-ΑΖEΡΩΝ ΜΕ ΝΕΚΡΟYΣ! ΠΑΡEΜΒΑΣΗ ΡΩΣIΑΣ

Τρεις Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας.

Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι υπήρξε σύγκρουση με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες επιτέθηκαν στις αρμενικές θέσεις, ωθήθηκαν πίσω στην αρχική θέση, μετρώντας απώλειες. «Η σύγκρουση συνεχίζεται», ανέφερε το Υπουργείο.

Το Αζερμπαϊτζάν αποδέχθηκε την πρόταση της Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός στα σύνορα με την Αρμενία, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας.

«Έχουμε αποδεχτεί την πρωτοβουλία της ρωσικής πλευράς που ανακοίνωσε την κατάπαυση του πυρός στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν από τις 10:00», αναφέρει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Στρατό, ο Αρμενικός Στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει τις θέσεις του Στρατού του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιώντας άρματα μάχης και όλμους.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συγκρούστηκαν πέρυσι με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και οι μάχες διήρκεσαν έξι εβδομάδες.

Η Συμφωνία, η οποία έληξε τον πόλεμο, υπογράφηκε τον Νοέμβριο από τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας, τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν και τον Πρόεδρο της Ρωσίας.

Οι ρίζες της σύγκρουσης μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ πηγαίνουν σχεδόν 100 χρόνια πίσω, όταν οι σοβιετικές αρχές αποφάσισαν να ενώσουν την αμφισβητούμενη περιοχή στο τότε SSR Αζερμπαϊτζάν. Η περιοχή είναι τυπικά εντός του εδάφους του Αζερμπαϊτζάν, αλλά η περιοχή κατοικείται από τους Αρμένιους και έχουν τον έλεγχο σε αυτήν την περιοχή.

 

 

 

 

Πηγή: Europost.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *