ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Βρετανίας συνέλαβαν τρεις υπόπτους έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτοκίνητο έξω από το Γυναικολογικό Νοσοκομείο στο Λίβερπουλ, η οποία προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό ενός άλλου.


Τρεις άνδρες -ηλικίας 29, 26 και 21 ετών- προσήχθησαν στην περιοχή Κένσινγκτον της πόλης και συνελήφθησαν βάσει του Νόμου περί Τρομοκρατίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, επισημαίνοντας ότι της έρευνας ηγείται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνδρας επιβάτης του αυτοκινήτου κηρύχθηκε νεκρός επί τόπου, ενώ ο οδηγός, άνδρας επίσης, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι ενημερώνεται συνεχώς για το συμβάν και οι Αρχές «εργάζονται σκληρά για να διαπιστώσουν τι συνέβη».

Η αστυνομία θεωρεί πως το αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο συμβάν ήταν ένα ταξί που σταμάτησε στο νοσοκομείο λίγο πριν σημειωθεί η έκρηξη.

Η αστυνομική διευθύντρια, Σιρένα Κένεντι, δήλωσε πως η αστυνομία κλήθηκε έπειτα από αναφορές για έκρηξη σε αυτοκίνητο λίγο πριν από τις 13:00 σήμερα, Κυριακή.

«Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστεί τι συνέβη» δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης.

«Παραμένουμε ανοιχτοί όσον αφορά το τι προκάλεσε την έκρηξη, όμως με δεδομένο το πώς συνέβη, η Αντιτρομοκρατική ηγείται της έρευνας που υποστηρίζεται από την αστυνομία του Μερσεϊσάιντ» ανέφερε.

Η αστυνομία, πάντως, ανέφερε πως η έκρηξη δεν χαρακτηρίζεται τρομοκρατική ενέργεια σε αυτό το στάδιο.

Photo: Screen Grab / YouTube / The Telegraph

Ανανεώθηκε: Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 23:59

 

 

Πηγή: Cnn.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *