ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΤΟ BBC ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΣΕΛ ΜΠΡΑΝΤ

Το BBC αφαίρεσε τα προγράμματα με τον Ράσελ Μπραντ από την τηλεοπτική πλατφόρμα θέασης ροής και κατ’ επιλογή iPlayer όπως και από την αντίστοιχη για ηχητικά προγράμματα Sounds, μετά από τις καταγγελίες εναντίον του κωμικού για σεξουαλική επίθεση.

Σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε σήμερα, ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει την απόφαση να αφαιρέσει περιεχόμενο που «είναι κάτω από τις προσδοκίες του κοινού». Εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του BBC δήλωσε: «Το BBC δεν απαγορεύει ούτε αφαιρεί περιεχόμενο όταν πρόκειται για δημόσιο αρχείο, εκτός εάν έχουμε αιτιολογία για κάτι τέτοιο».

«Υπάρχει περιορισμένο περιεχόμενο με τον Ράσελ Μπραντ στο iPlayer and το Sounds», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Εξετάσαμε αυτό το περιεχόμενο και λάβαμε την απόφαση να αφαιρέσουμε μέρος του, αφού εκτιμήσαμε ότι πλέον είναι κάτω από τις προσδοκίες του κοινού».

Ένα επεισόδιο της εκπομπής QI από το 2018 με τον Μπραντ ως συμμετέχοντα σε πάνελ και ένα podcast του Τζο Γουίκς όπου εμφανιζόταν ως φιλοξενούμενος από το 2021 ήταν διαθέσιμα στην πλατφόρμα μέχρι το βράδυ της Δευτέρας αλλά δεν είναι πλέον.

Το BBC ξεκίνησε έρευνα για τη συμπεριφορά του Μπραντ ενώ εργαζόταν στο Radio 2, ενώ το ίδιο έκανε και το Κανάλι 4.

Νωρίτερα σήμερα η πλατφόρμα του YouTube απέσυρε τα δικαιώματα πληρωμής διαφημίσεων για το κανάλι του Βρετανού κωμικού, ενώ αναβλήθηκαν και οι παραστάσεις της stand up κωμωδίας του που βρισκόταν σε περιοδεία στη χώρα.

Το Σαββατοκύριακο τέσσερις γυναίκες κατηγόρησαν τον Μπραντ για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση μεταξύ 2006 και 2013 στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τη Δευτέρα, η Σκότλαντ Γιαρντ επιβεβαίωσε ότι διερευνά την υπόθεση αφού δέχτηκε καταγγελία και διερευνά τον ισχυρισμό ότι ο Μπραντ επιτέθηκε σεξουαλικά μια γυναίκα στο κέντρο του Λονδίνου πριν από 20 χρόνια.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Πηγή: Εrtnews.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *