Breaking News
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΩΤΙΣΜΟ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΧΜΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
ΛΑΘΟΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ;
LIVE STREAMING: H ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ
ΡΩΣΙΚΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΗ ΔΥΣΗ: ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΥΛΑΥΝΕΙ ΦΙΝΛΑΝΔΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ
ΣΙΒΡΙΣΑΡΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: «ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ» ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΜΙΝΣΚ
ΗΠΑ: ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΣΙΛΒΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΕΧΜΕΤ ΟΖ
ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΛΙΩΝΟΥΝ ΜΕ TOS-1 ΤΟ SEVERODONETSK – ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΣΕ ΖΕΛΕΝΣΚΙ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ – ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΑΣ» – XΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ – ΖΕΛΕΝΣΚΙ: ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΡΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ – ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΛΟΓΩ ΝΤΟΝΜΠΑΣ
ΜΗΝΥΜΑ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ: ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΛΒΙΒ- ΤΟ ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΟ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ – MΠΑΡΑΖ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΠΟΛΩΝΙΑ
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΥΣΗ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΟΜΙΚΡΟΝ

Νέοι περιορισμοί για την επιβράδυνση της εξάπλωσης των κρουσμάτων της COVID-19 στην Αγγλία θα εφαρμοστούν μόνο ως την τελευταία λύση, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός της αύξησης των νοσηλειών, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας παραμένει σταθερός.

Η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξήσει σε υψηλά επίπεδα τις μολύνσεις, με τα κρούσματα να φτάνουν στα 190.000 περιστατικά μόλυνσης για την Παρασκευή.

Η Βρετανία δεν εφάρμοσε νέα μέτρα για την Αγγλία, ο πληθυσμός της οποίας αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% του πληθυσμού στον Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία έχουν επιβάλλει περιορισμούς, όπως η μείωση του αριθμού των ανθρώπων που επιτρέπεται να συγκεντρώνονται μαζί, το κλείσιμο των νυχτερινών κλαμπ, αλλά και η εφαρμογή μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στις παμπ.

«Οι περιορισμοί της ελευθερίας μας πρέπει οπωσδήποτε να είναι η τελευταία επιλογή» ανέφερε ο Τζάβιντ σε ένα άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Daily Mail». «Πρέπει να δώσουμε στους εαυτούς μας, την καλύτερη ευκαιρία για να ζήσουμε μαζί με τον ιό, αλλά και για να αποφύγουμε την εφαρμογή σκληρών μέτρων στο μέλλον» τόνισε ο υπουργός.

Ο Τζάβιντ είχε δηλώσει στις 27 Δεκεμβρίου ότι δεν θα επιβληθούν νέοι περιορισμοί στην Αγγλία, πριν από το τέλος του 2021. Το άρθρο του, αφήνει να εννοηθεί ότι δεν επίκειται η επιβολή κυρώσεων και για το 2022.

Ο ίδιος, ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι η αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον χαρακτήρισε την περίοδο αυτή, ως ανησυχητική, η Βρετανία εισέρχεται στην νέα χρονιά σε μία πιο ισχυρή θέση από αυτήν στην οποία βρίσκονταν η χώρα, πριν από δώδεκα μήνες, με δεδομένο το μεγάλο ποσοστό του εμβολιασμού κατά της COVID.

«Οι αριθμοί στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι σταθεροί, ενώ κατά την τρέχουσα περίοδο δεν ακολουθούν την πορεία που είδαμε στην αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς, κατά τη διάρκεια του κύματος μετάδοσης της παραλλαγής Άλφα» έγραψε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο Τζάβιντ παραδέχτηκε ότι εξαιτίας του χρόνου που διαμεσολάβησε μεταξύ των μολύνσεων και των νοσηλειών, μία μεγάλη αύξηση των ανθρώπων που χρειάζονται φροντίδα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) ήταν αναπόφευκτη.

«Η εξέλιξη αυτή, είναι πιθανό να δοκιμάσει τα όρια της τελικής ικανότητας λειτουργίας του NHS πολύ περισσότερο, σε σύγκριση από έναν τυπικό χειμώνα» παρατήρησε ο Τζάβιντ παροτρύνοντας τους πολίτες να κάνουν ότι μπορούν για να προστατέψουν τους εαυτούς τους.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ

1 Ιανουαρίου 2022, 13:11

Πηγή: In.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *