ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ 9ΑΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ο βουλευτής Ίαν Όστιν παραιτήθηκε από το Εργατικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου δηλώνοντας ότι το κόμμα είναι διαλυμένο και έχει καταληφθεί από την “άκρα αριστερά”.

Ο Ίαν Όστιν, ο ένατος βουλευτής του Εργατικού Κόμματος που παραιτείται αυτήν τη εβδομάδα, δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να ενταχθεί στην Ομάδα των Ανεξάρτητων, που συστάθηκε από οκτώ παραιτηθέντες βουλευτές του Εργατικού Κόμματος και τρεις του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος.

“Το Εργατικό Κόμμα ήταν η ζωή μου, κατά συνέπεια, αυτό ήταν η δυσκολότερη απόφαση που κλήθηκα ποτέ να λάβω, αλλά οφείλω να είμαι ειλικρινής και η αλήθεια είναι ότι έχω ντραπεί για το Εργατικό Κόμμα υπό την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν”, δήλωσε ο Ίαν Όστιν στην εφημερίδα Express and Star.

“Δεν θα μπορούσα να ζητήσω ποτέ από τους ανθρώπους της περιφέρειάς μου να κάνουν τον Τζέρεμι Κόρμπιν πρωθυπουργό”, είπε.

Αναφερόμενος και στο θέμα του αντισημιτισμού στις τάξεις του κόμματος της βρετανικής αντιπολίτευσης, ο Ίαν Όστιν δήλωσε αηδιασμένος από την μεταχείριση των εβραίων βουλευτών που κατήγγειλαν το αντισημιτισμό και εξήγησε ότι “το κόμμα είναι σκληρότερο απέναντι στους ανθρώπους που καταγγέλλουν τον αντισημιτισμό από ό,τι απέναντι στους αντισημίτες”.

Ο Ίαν Όστιν είναι βουλευτής από το 2005 και πρώην υπουργός. Υποστηρίζει τη συμφωνία του Brexit, δεν υποστηρίζει την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος και αυτό τον απομακρύνει από την Ομάδα των Ανεξάρτητων.

“Τεράστιο σεβασμό προς τον @IanAustinMP που πήρε αυτήν την απίστευτα δύσκολη απόφαση- είναι επώδυνο και σκληρό αλλά έμεινε πιστός στις αξίες του και σε αυτό που πιστεύει ότι είναι το εθνικό συμφέρον”, έγραψε στο Twitter ο Τσούκα Ουμούνα, μέχρι πρότινος ανερχόμενο αστέρι του Εργατικού Κόμματος και ιδρυτικό μέλος της Ομάδας των Ανεξάρτητων.

Πηγή: Vimapress.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *