ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΤΑΚΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΜΠΑΧΜΟΥΤ

Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει άτακτα από τις θέσεις τους στη νότια πλευρά των επιχειρήσεων Μπαχμούτ τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Στο καθημερινό δελτίο ενημέρωσης σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία σημειώνει ότι με την υποχώρηση αυτή οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο εδάφους.

“Η περιοχή έχει κάποια τακτική σημασία επειδή ήταν ένα ρωσικό προγεφύρωμα στη δυτική πλευρά του καναλιού Ντονέτσκ-Ντονμπάς, η οποία σηματοδοτεί τη γραμμή του μετώπου”, ανέφερε η ενημέρωση των μυστικών υπηρεσιών.

O ιδρυτής και επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης “Βάγκνερ” Γεβγκένι Πριγκόζιν κάλεσε χθες με επιστολή του τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να επισκεφθεί το Μπαχμούτ για να αξιολογήσει επί τόπου την κατάσταση.

Στην επιστολή του, που ανάρτησε η υπηρεσία τύπου της “Bάγκνερ” στο κανάλι της στο Telegram, γράφει ότι “αυτή τη στιγμή τα τμήματα της “Βάγκνερ” ελέγχουν περισσότερο από το 95% της πόλης Μπαχμούτ και συνεχίζουν την επίθεση για την πλήρη απελευθέρωση της”. Παράλληλα επισημαίνει ότι “δίπλα στα τμήματα της ‘Βάγκνερ’ όπου βρίσκονται τμήματα του ρωσικού στρατού o εχθρός προέβη σε μια σειρά επιτυχημένες αντεπιθέσεις”.

“Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη δύσκολη επιχειρησιακή κατάσταση, καθώς και την πολυετή σας πείρα διεξαγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων, σας παρακαλώ να έλθετε στην περιοχή της πόλης Μπαχμούτ και να εκτιμήσετε μόνος σας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί”, γράφει ο Πριγκόζιν στην επιστολή του η οποία καταλήγει με τη φράση “Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, υπολογίζω στην ανταπόκριση σας”.

Ο Πριγκόζιν κατηγόρησε τον τακτικό ρωσικό στρατό ότι “εγκατέλειψε” τις θέσεις του κοντά στην Μπαχμούτ, θεωρώντας ότι η άμυνα αυτή “θα καταρρεύσει”.

“Υπήρξε απλούστατα μια φυγή των μονάδων του υπουργείου Άμυνας (της Ρωσίας) στις πλευρές” της Μπαχμούτ που κρατούσαν εδώ και μικρό χρονικό διάστημα μονάδες του τακτικού στρατού, είπε ο Πριγκόζιν σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο ενός ταμιευτήρα στα βόρεια της πόλης αυτής, που βρίσκεται στο επίκεντρο των μαχών, ενώ κατέλαβαν και θέσεις σε υψώματα που βλέπουν στην πόλη.

Σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, οι Ουκρανοί στρατιώτες ανακατέλαβαν τον οδικό άξονα που οδηγείς το Τσάσιβ Γιαρ, δυτικότερα, ο οποίος ήταν αποκλεισμένος από Ρώσους στρατιώτες εδώ και πολλές εβδομάδες.

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *