Breaking News
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΑ ΣΟΛΤΣ: «ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ -ΝΑ ΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ» -ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ…
ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ Β. ΖΕΛΕΝΣΚΙ: ΆΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ -ΣΤΕΡΕΨΕ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙA – ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ: ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΕΝΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΣΟΥΗΔΙΑ: ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΛΜΕ
Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΧΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ . ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔHΠΟΤΕ ΕΞEΛΙΞΗ “ΣΦIΓΓΕΙ ” ΤΗΝ AΓΚΥΡΑ.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ AΛΜΠΙΝ ΚΟΥΡΤΙ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ-ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΟΝΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ 50%
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ “ΞΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ” ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ COVID ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας ισχυρίστηκαν σήμερα ότι το πρώτο ξέσπασμα της πανδημίας covid-19 στη χώρα ξεκίνησε όταν άνθρωποι ακούμπησαν “ξένα αντικείμενα” κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, προφανώς επιρρίπτοντας την ευθύνη για την επιδημία στη Σεούλ.

Η Πιονγκγιάνγκ κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έρευνας που διεξήχθη ζήτησε από τους Βορειοκορεάτες “να αντιμετωπίζουν με προσοχή τα ξένα αντικείμενα που φτάνουν λόγω του αέρα και άλλων κλιματικών φαινομένων και τα μπαλόνια στις περιοχές κατά μήκος της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης και των συνόρων”, μετέδωσε το πρακτορείο KCNA.

Το πρακτορείο δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη Νότια Κορέα, αλλά Βορειοκορεάτες που κατάφεραν να φύγουν από τη χώρα αλλά και ακτιβιστές πετάνε εδώ και χρόνια μπαλόνια που μεταφέρουν φυλλάδια και ανθρωπιστική βοήθεια από τη Νότια Κορέα προς τη Βόρεια.

Το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας απάντησε ότι “δεν υπάρχει ενδεχόμενο” ο κορονοϊός να εισήλθε στη Βόρεια Κορέα μέσω των φυλλαδίων αυτών.

Σύμφωνα με το KCNA, ένας 18χρονος στρατιώτης και ένα 5χρονο παιδί που ακούμπησαν άγνωστα αντικείμενα στην ανατολική κομητεία Κουμγκάνγκ στις αρχές Απριλίου εμφάνισαν στη συνέχεια συμπτώματα και τελικά βρέθηκαν θετικοί στην covid-19.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο μετέδωσε ότι όλες οι άλλες περιπτώσεις πυρετού που αναφέρθηκαν στη χώρα ως τα μέσα Απριλίου οφείλονταν σε άλλες ασθένειες, χωρίς ωστόσο να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

“Είναι δύσκολο να πιστέψουμε τους ισχυρισμούς της Βόρειας Κορέας, καθώς από επιστημονική άποψη η πιθανότητα ο ιός να μεταδοθεί μέσω των αντικειμένων είναι μικρή”, δήλωσε ο Γιανγκ Μου-τζιν καθηγητής Βορειοκορεατικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο της Σεούλ.

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) έχουν επισημάνει ότι ο κίνδυνος οι άνθρωποι να προσβληθούν από covid-19 μέσω της επαφής με μολυσμένες επιφάνειες ή αντικείμενα είναι σε γενικές γραμμές μικρός, αν και αυτό είναι πιθανό.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε το πρώτο ξέσπασμα της επιδημίας στο έδαφός της μήνες αφού χαλάρωσε τους περιορισμούς στα σύνορά της με την Κίνα.

Η Πιονγκγιάνγκ αναφέρει ότι η επιδημία δείχνει να υποχωρεί, αν και ειδικοί εκτιμούν ότι δεν καταγράφονται σωστά τα κρούσματα.

Σήμερα οι βορειοκορεατικές αρχές επεσήμαναν ότι άλλοι 4.570 άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα πυρετού, με τον συνολικό αριθμό των ασθενών από τα τέλη Απριλίου να διαμορφώνεται στα 4,74 εκατομμύρια.

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοινώνει καθημερινά τον αριθμό των ασθενών που εμφανίζουν πυρετό χωρίς να διευκρινίζει αν έχουν προσβληθεί από covid-19 εξαιτίας και της έλλειψης διαγνωστικών τεστ για την ασθένεια.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *