ΥΓΕΙΑ
ΒΙΤΑΜΙΝΗ D: ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μερικές φορές λίγη ηλιοφάνεια είναι το καλύτερο φάρμακο. Μια βόλτα στο πάρκο ή μια βόλτα με το ποδήλατο πιθανόν να σας φτιάχνει τη διάθεση και μια μέτρια ποσότητα ήλιου είναι, επίσης, καλή για τη σωματική σας υγεία. Ενώ είστε έξω και απολαμβάνετε τις ακτίνες του ήλιου, το σώμα σας είναι απασχολημένο με την παραγωγή βιταμίνης D. Και αυτά είναι καλά νέα, επειδή αυτή η ορμόνη που ενισχύεται από την έκθεση στο φως του ήλιου παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των γυναικών.

Βιταμίνη D

Η Erin Michos, M.D., αναπληρώτρια διευθύντρια προληπτικής καρδιολογίας στο Johns Hopkins Ciccarone Center for the Prevention of Heart Disease, εξηγεί γιατί η βιταμίνη D είναι σημαντική για την υγεία των γυναικών και πώς να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετή.

Γιατί είναι σημαντική η βιταμίνη D για την υγεία των γυναικών

Βιταμίνη D

Η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι τα άτομα με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, καρδιακής ανεπάρκειας, εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβήτη ή υψηλής αρτηριακής πίεσης αργότερα στη ζωή τους. Στις έγκυες γυναίκες, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D συνδέονται με προεκλαμψία, διαβήτη κύησης και δυσμενή αποτελέσματα της εγκυμοσύνης. Ανεξάρτητα από την ηλικία ή το στάδιο της ζωής σας, η ύπαρξη επαρκών επιπέδων βιταμίνης D είναι σημαντική.

Πώς μπορούν οι γυναίκες να διατηρήσουν υγιή επίπεδα βιταμίνης D με φυσικό τρόπο

Βιταμίνη D

Καλό είναι οι γυναίκες να έχουν τακτική σωματική δραστηριότητα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για να διατηρούν ένα υγιές βάρος (επειδή η παχυσαρκία συνδέεται με χαμηλή βιταμίνη D), να εκτίθενται μέτρια στο ηλιακό φως -10 έως 15 λεπτά έκθεσης στον ήλιο το καλοκαίρι την ημέρα– και να τρώνε μια υγιεινή διατροφή, που περιλαμβάνει τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D, όπως λιπαρά ψάρια (σολομός ή τόνος) και μέτριες ποσότητες εμπλουτισμένων γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλά λιπαρά.

Χορήγηση ή όχι συμπληρωμάτων βιταμίνης D;

Βιταμίνη D

Εάν το επίπεδο της βιταμίνης D στο αίμα σας είναι μικρότερο από 20 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο, ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει τη λήψη συμπληρώματος. Πολλές γυναίκες λαμβάνουν ήδη συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης D μαζί για την υγεία των οστών, επειδή η βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση του ασβεστίου και λειτουργούν καλύτερα όταν λαμβάνονται μαζί. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν τα συμπληρώματα είναι κατάλληλα για εσάς.

Πηγή: Newsbeast.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *