ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

Οι αρχές της Αυστραλίας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι και το γραφείο του Σαοκετ Μοζελμαν, βουλευτή του Εργατικού Κόμματος από την περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sidney Morning Herald τις έρευνες επιβεβαιώνουν τόσο Μυστική Υπηρεσία (ASIO) όσο και η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Η αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Τζόντι Μακαι, τόνισε ότι οι έρευνες που αφορούν το ενδεχόμενο ο βουλευτής του κόμματος να έχει σχέσεις με την κινεζική κυβέρνηση “πρέπει να φτάσουν μέχρι τέλους”.

Πριν λίγες μέρες, ο πρωθυπουργός της χώρας της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, ανακοίνωσε πως η χώρα δέχτηκε μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση από ξένο κράτος, το οποίο ωστόσο δεν κατονόμασε.

Η κυβερνοεπίθεση έφερε συναγερμό στην κυβέρνηση, καθώς ήταν ευρεία στις υπηρεσίες του κράτους, προκαλώντας αρχικά πανικό. Όπως είπαν ωστόσο κυβερνητικά στελέχη, δεν υπήρξε σοβαρή απώλεια δεδομένων.

Οι σχέσεις Αυστραλίας και Κίνας έχουν διαταραχθεί έντονα το τελευταίο διάστημα.

Η Καμπέρα εδώ και καιρό έχει προτείνει τη σύσταση ανεξάρτητης ομάδας ειδικών, παρόμοια με εκείνη των επιθεωρητών όπλων του ΟΗΕ, για τον εντοπισμό της πηγής της πανδημίας, κάτι που έχει προκαλέσει την οργή του Πεκίνου το οποίο ήδη έχει απαντήσει μέσω απαγόρευσης εισαγωγών προϊόντων από την Καμπέρα.

Οι δύο χώρες βρίσκονται επίσης σε αντιπαράθεση από τότε που αποκλείσθηκε από τον διαγωνισμό για την κατασκευή του δικτύου 5G στην Αυστραλία ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας Huawei, με την υποψία της πιθανότητας κατασκοπείας.

 

Πηγή:Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *