Breaking News
EΒΡΟΣ: ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
“ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ” ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ: 20.000 ΤΟΝΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΕ ΠΟΤΑΜΟ
ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ G7
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΛΟΙΝΤ
ΗΠΑ: ΑΝΤIΘΕΤΟΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ
O ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ HEPHAESTUS RADIO | ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 7Μ.Μ ΩΡΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ // 8Μ.Μ. ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΕΝΩ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ
ΗΠΑ: ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ 4 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
ΤΟΥΡΚIΑ: ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟI ΓΙΑ ΓΕΩΤΡHΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚH ΥΦΑΛΟΚΡΗΠIΔΑ ΣΕ ΧAΡΤΕΣ
ΗΠΑ: ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ – 1.600 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
«Η ΑIΓΥΠΤΟΣ ΚHΡΥΞΕ ΣΥΜΜΑΧIΑ ΕΝΑΝΤIΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚIΑΣ ΚΑΙ EΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ ΣΕ ΑΥΤHΝ»-ΒΟΥΛΓΑΡΙΚO ΔΗΜΟΣΊΕYΜΑ
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΣΤΟ 11% Η ΥΦΕΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2020
BREXIT: ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ-ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ
ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΥΠΡΟΥ – ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΚΑΦΑ ΘΕΟΧΑΡΗ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ 12 ΜΙΛΙΑ – ΑΟΖ
3 IOYNIOY 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΕΘΑΝΕ Η ΑΜΑΛΙΑ ΜΕΓΑΠΑΝΟΥ, ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΑΣ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ. ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΖΩΕΣ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Του Δημήτρη Καμπουράκη

Επικοινώνησαν μαζί μου οι ιδιοκτήτες καθαριστηρίων. Παραμένουν ανοικτοί, αλλά με τα ξενοδοχεία κλειστά (που ήταν οι καλύτεροι πελάτες τους) και τον κόσμο να μην κυκλοφορεί, έχουν πτώση τζίρου 90%. Με πήραν τηλέφωνο αυτοί που νοικιάζουν αυτοκίνητα. Παραμένουν ανοικτοί, αλλά με μηδενικό τζίρο. Έχουν ειδικές δανειοδοτικές συμβάσεις και ζητούν την προσοχή του κράτους για να μην καταστραφούν. Όλοι, δικαίως, κάποιο πρόβλημα έχουν.

Τι να σου κάνει ένας Σταϊκούρας, ένας Άδωνις κι ένας Βρούτσης, όταν αυτοί δεν έχουν στην διάθεση τους τα παχυλά πλεονάσματα και αποθεματικά της Γερμανίας, αλλά τις γλίσχρες οικονομικές δυνατότητες μιας ελληνικής οικονομίας που μόλις  είχε βγει από την εντατική. Παρά ταύτα, όλοι οι Έλληνες πολίτες και όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα μεριδίου στο συνολικό ποσό που θα δοθεί για την ανακούφιση των ανθρώπων και την επιβίωση της ελληνικής οικονομίας.

Τελικά ενδέχεται το αποτέλεσμα να είναι πενιχρό, καθώς ο κατάλογος των αιτημάτων καθημερινά μεγαλώνει εφόσον δεν υπάρχει πολίτης ή κοινωνική κατηγορία που δεν θα θιγεί από την καινούρια αυτή κρίση. Μια κρίση που μπροστά της ενδέχεται η περίοδος των μνημονίων να μοιάζει με παιδική χαρά, για να θυμηθώ και μια ρήση του Βαγγέλη του Βενιζέλου προς τον Βαρουφάκη. Διότι στην κρίση του 2010-18, δεν βιώσαμε χρονιά με 10% ύφεση.

Αυτά λύνονται είτε με κάποιο εξωτερικό σχέδιο από μεγάλη οικονομική δύναμη, είτε από διεθνή οικονομικό οργανισμό, είτε από οικονομική ομοσπονδία όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ίδια η Ελλάδα δεν διαθέτει ίδιους πόρους για να χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα τέτοιας έκτασης, ικανό να ξαναβάλει μπροστά μια οικονομία που θα σβήσει ολοκληρωτικά τις μηχανές της για τρεις, τέσσερις ή έξι μήνες.

Θα αξιοποιήσει προφανώς το πρόγραμμα της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, ενώ καταφανέστατα ο φετινός προϋπολογισμός θα είναι ελλειμματικός. Η αναχρηματοδότηση του χρέους μας που είχε ξεκινήσει λόγω των σχεδόν μηδενικών επιτοκίων θα σταματήσει, τώρα προέχει να μείνει ζωντανή η ελληνική οικονομία. Θα αυξήσουμε το χρέος μας φέτος, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Όταν μια χώρα μπαίνει σε πόλεμο ξέρει ότι διαλύει την οικονομία της, ξέρει όμως ότι μια ήττα στον πόλεμο διαιωνίζει αυτή την δεδομένη καταστροφή.

Τα λεφτά που μοιράζονται σήμερα, κάποια στιγμή θα κληθούμε να τα πληρώσουμε. Όμως πρέπει να είμαστε ζωντανοί για να πληρώσουμε, αλλιώς στον παράδεισο δεν υπάρχουν ατομικά και κρατικά χρέη. Το καλό (αν υπάρχει) αυτής της ιστορίας, είναι ότι η ζημιά θα γίνει κυρίως απ’ τον τουρισμό, ο οποίος το 2021 μπορεί κάλλιστα να ανακάμψει δίχως μακροχρόνια περίοδο προσαρμογής. Και εν πάσει περιπτώσει, ενδέχεται αυτό το 10% ύφεση να αποδειχθεί εν τέλει πολύ απαισιόδοξο. Στην αρχή της χρονιάς είμαστε ακόμα…

Photo:Bssplus.gr

 

(Σημ: Το άρθρο εκφράζει προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις)

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *