ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ: ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής παρουσίασε το επίσημο λογότυπο και την ιστοσελίδα, τα οποία είναι αφιερωμένα στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 200η επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Συντονιστική Επιτροπή, τον αρμόδιο φορέα που έχει συσταθεί για την διοργάνωση και την επίβλεψη των επετειακών εκδηλώσεων στις Η.Π.Α. Η ιστοσελίδα, η οποία δημιουργήθηκε από το Τμήμα Διαδικτυακής Διακονίας της Ι. Αρχιεπισκοπής, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ενημέρωση σχετικά με τις ποικίλες εκδηλώσεις της Ι. Αρχιεπισκοπής και της Ομογένειας για την σημαντική αυτή επέτειο. Επίσης, θα είναι διαθέσιμη σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα που θα παρουσιαστούν είτε διαδικτυακά είτε δια φυσικής παρουσίας, όταν αυτό καταστεί εφικτό.

Για περισσότερες πληροφορίες και για ενημέρωση σχετικά με το σύνολο των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται για την επέτειο, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: greece200.goarch.org

Η πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για τα 200 χρόνια της Παλιγγενεσίας

Στις 9 Φεβρουαρίου 2021, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος συγκάλεσε την πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στις ΗΠΑ. Τη συνεδρίαση διηύθηνε ο Άρχων Δημήτριος (Τζιμ) Λογοθέτης. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι κάθε Ιεράς Μητρόπολης της Αρχιεπισκοπής, οργανισμών Ομογένειας και Τμημάτων Ελληνικών Σπουδών από πανεπιστήμια και κολέγια όλης της χώρας.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες σε αυτή τη «σημαντική και «ευγενική προσπάθεια»: «Θέλω να φανταστείτε για λίγο το δώρο που θα δώσετε ξεδιπλώνοντας αυτήν την ιστορία για την κοινότητά μας. Ξαφνικά, οι νέοι θα δουν τον κόσμο γύρω τους μέσα από νέα μάτια, μάτια που βλέπουν το φως της Ελλάδας στον κόσμο μας σε ένα φάσμα ακτινοβολίας που ίσως δεν είχαν σκεφτεί ότι υπήρχε. Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην τέχνη, την επιστήμη, την πολιτική ακόμη και στην αγγλική γλώσσα, με τρόπους που δεν θα μπορούσαν ποτέ να μαντέψουν».

Ακολουθώντας τις παρατηρήσεις του Σεβασμιωτάτου, ο κ. Λογοθέτης υπογράμμισε ότι οι επετειακές εκδηλώσεις θα κινηθούν στους εξής άξονες: προώθηση εκδηλώσεων, είτε διαδικτυακών είτε δια ζώσης στις ΗΠΑ και παροχή μοναδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και περιεχομένου για τη διοργάνωση κατάλληλων εορταστικών εκδηλώσεων.

Πηγή: Orthodoxianewsagency.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *