ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΜΕΝΙΑ: ΣΤΟΥΣ 5 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΓΕΡΕΒΑΝ

Στους πέντε αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες Κυριακή σε εμπορική ζώνη του Γερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το αρμενικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων. Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

Αλλεπάλληλες εκρήξεις, που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες σημειώθηκαν σε χώρο όπου ήταν αποθηκευμένα πυροτεχνήματα, προκάλεσαν τη μερική κατάρρευση κτιρίου στην αγορά χονδρικής Σουρμαλού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι. Πάνω από εξήντα άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Η αγορά αυτή είναι συνήθως γεμάτη κόσμο τις Κυριακές. «Με βάση τα προκαταρκτικά δεδομένα, έγινε έκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά», συνόψισε χθες το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η καταστροφή στη Γερεβάν βυθίζει στο πένθος την Αρμενία καθώς η χώρα ζει δύσκολη περίοδο. Το μικρό κράτος του Καυκάσου με περίπου τρία εκατομμύρια κατοίκους δεν έχει ακόμη συνέλθει από τον πόλεμο του 2020 με το γειτονικό Αζερμπαϊτζάν, στον οποίο δοκίμασε βαριά ήττα η οποία πυροδότησε μείζονα πολιτική κρίση.

Λίγη ώρα μετά την έκρηξη στην αγορά Σουρμαλού, το μετρό της Γερεβάν εκκενώθηκε εξαιτίας προειδοποίησης για βόμβα, ανέφεραν οι αρχές, διευκρινίζοντας αργότερα πως δεν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός.

Η πρεσβεία της γειτονικής Ρωσίας ανακοίνωσε πως προσπαθεί να εξακριβώσει εάν υπάρχουν Ρώσοι μεταξύ των θυμάτων.

Με πληροφορίες από: AΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *