ΑΠΟΨΕΙΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΕΜΠΕΛΣ…ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Του Παναγιώτη Αλιμήση

Με χαρακτηριστική κουτοπονηριά, υποκρισία και εξοργιστικά ψέματα, ο φασιστικών τάσεων Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, σε πρόσφατο λόγο του έμπροσθεν των φανατισμένων ομοϊδεατών του, θέλοντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μετά την βεβήλωση (ξανά) της Αγίας Σοφίας, είπε μεταξύ άλλων ότι «κάποιοι δεν θέλουν την ύπαρξη μουσουλμάνων στην περιοχή»!

Με λίγα λόγια μας είπε πως οι μουσουλμάνοι είναι οι μοναδικοί κατατρεγμένοι(!!!)…. Ξέχασε πως τα «ένδοξα» στρατεύματά του μαζί με τους εγκληματίες του ISIS στη Συρία, επιδίδονταν σε σφαγές και βιασμούς Χριστιανών. Ξέχασε ότι τα τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδιζαν αρχαίους χριστιανικούς ναούς στη Συρία. Ξέχασε ότι οι κατσαπλιάδες του, εκτελούσαν αντιφρονούντες μουσουλμάνους στα ερείπια της αρχαίας Παλμύρας, αφού πρώτα κατέστρεφαν τους ανεκτίμητους θησαυρούς της.

Και φυσικά, να μην ξεχάσουμε την εργαλειοποίηση του προσφυγικού. Σε συνεργασία με τη συμμορία του, εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο, στοχεύοντας σε δυο πράγματα: Πρώτον, στην άσκηση πολιτικής πίεσης στις Βρυξέλλες προκειμένου να αποκομίζει οικονομικά οφέλη, και δεύτερον, μακροπρόθεσμα, στον πληθυσμιακό μετασχηματισμό της ήδη κοινωνικά παρηκμασμένης Δύσης.

Ο Ερντογάν , φωνάζει για… «ισλαμοφοβία» στην Δύση, απλά για να παραπλανήσει και να πλασάρει άλλη εικόνα στη διεθνή κοινότητα και να παίρνει άφεση αμαρτιών για ότι λέει και κάνει. Με αυτή την υποκριτική ρητορική, προσδοκά να ξυπνήσει τα «ενοχικά σύνδρομα» των αφελών ευρωπαϊκών ελίτ, που δεκαετίες τώρα εμπεδώνουν το ιδεολόγημα της ισλαμοφοβίας στις Δυτικές κοινωνίες.

Επίσης, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι γκρεμίζει τζαμιά και δεν σέβεται τους μουσουλμάνους, παραβλέποντας -προφανώς εσκεμμένα- το γεγονός ότι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις έχουν διαθέσει πακτωλό χρημάτων για να αναστηλώσουν και το… τελευταίο χαμάμ! Και την ίδια ώρα που αραδιάζει δημοσίως τα fake news του, χιλιάδες αρχαιολογικοί χώροι στην Τουρκία συμπεριλαμβανομένων και εκκλησιών, μετατρέπονται σε στάβλους, ιερές εικόνες πουλιούνται σε αρχαιοκάπηλους, ελληνικά νεκροταφεία χρησιμοποιούνται ως χώροι φωτογράφισης μοντέλων, ενώ κάθε βυζαντινή παρουσία που στοιχειώνει τα ανιστόρητα γιουσουφάκια του, έχει αφεθεί στα στοιχεία της φύσης.

Όμως η υποκρισία και το ψέμα του νέο-οθωμανικού γκεμπελισμού δεν σταματά εδώ. Πριν λίγες ημέρες το τουρκικό ΥΠΕΞ σε μια ακόμα προκλητική ανακοίνωσή του, κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει να ονειρεύεται το.. Βυζάντιο! Λες και η Ελλάδα, η οποία από καιρό έχει ξεχάσει, όχι μόνο το βυζάντιο, αλλά την ίδια την… ιστορική της συνείδηση, είναι ικανή να αναστήσει αυτοκρατορίες! Η Τουρκία, ωστόσο, έχει το “δικαίωμα” να ονειρεύεται την ανασύσταση, έστω σε σύγχρονη μορφή, της πιο αιματηρής και απάνθρωπης αυτοκρατορίας στην ιστορία της ανθρωπότητας! Ένα πρόσφατο άρθρο του διεθνούς φήμης Τούρκου ιστορικού Τανέρ Ακτσάμ, με τίτλο: «Τεστ πολιτισμού της Τουρκίας», αποτυπώνει άριστα τις ρίζες του σημερινού τουρκικό χαρακτήρα, εξηγώντας πολλά…

Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο πως ο Ερντογάν θέλει να συνδέσει τον ακραίο εθνικισμό με την θρησκεία, όχι μόνο για να συσπειρώσει το εσωτερικό του ακροατήριο, (ισλαμιστές-εθνικιστές Μπαχτσελί) αλλά για να δημιουργήσει με νέα ισλαμοεθνικιστική ταυτότητα στους Τούρκους, προτρέποντάς τους αν είναι δυνατόν να απεμπολήσουν τις «κεμαλικές αξίες». Γιαυτό χρησιμοποιεί μια Γκεμπελικού τύπου προπαγάνδα που δεν διαφέρει παρά ελάχιστα, από την ρητορική η οποία έφερε τους Ναζί στην εξουσία στον Μεσοπόλεμο. Και το χειρότερο είναι ότι αυτή την προπαγάνδα την μεταλαμπαδεύει στους νέους Τούρκους, οι οποίοι ολοένα και πιο πολύ προτιμούν να φοιτήσουν στα νεοϊδρυθέντα ισλαμικά σχολεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τότε που ο Ερντογάν ήρθε στην εξουσία οι μαθητές που φοιτούν στα ισλαμικά σχολεία έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, από 60.000 περίπου που ήταν πριν τη δεκαετία του ‘90!

Αν καταφέρει, εν τέλει, να μετατρέψει την Τουρκία σε μια “δυτικοφανή” ισλαμική θεοκρατία, αυτοί που θα χάσουν, θα είναι οι περισσότεροι γειτονικοί λαοί της περιοχής, κυρίως όμως, η ασθενούσα Ευρώπη.

(Το άρθρο εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη)

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *