Breaking News
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΩΤΙΣΜΟ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΧΜΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
ΛΑΘΟΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ;
LIVE STREAMING: H ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ
ΡΩΣΙΚΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΗ ΔΥΣΗ: ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΥΛΑΥΝΕΙ ΦΙΝΛΑΝΔΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ
ΣΙΒΡΙΣΑΡΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: «ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ» ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΜΙΝΣΚ
ΗΠΑ: ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΣΙΛΒΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΕΧΜΕΤ ΟΖ
ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΛΙΩΝΟΥΝ ΜΕ TOS-1 ΤΟ SEVERODONETSK – ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΣΕ ΖΕΛΕΝΣΚΙ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ – ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΑΣ» – XΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ – ΖΕΛΕΝΣΚΙ: ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΡΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ – ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΛΟΓΩ ΝΤΟΝΜΠΑΣ
ΜΗΝΥΜΑ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ: ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΛΒΙΒ- ΤΟ ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΟ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ – MΠΑΡΑΖ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΠΟΛΩΝΙΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ
“ΑΠΟΦΥΓΗ, ΑΠΟΤΡΟΠΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ”! Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

Του Κοσμα Χρηστιδη*

 

«Δεν πρέπει να γυρνάς την πλάτη σου σε ένα επαπειλούμενο κίνδυνο και να προσπαθείς να ξεφύγεις απ’ αυτόν. Αν το κάνεις θα διπλασιάσεις τον κίνδυνο». Τσόρτσιλ 

 

Ο κ.Ερντογάν είναι στριμωγμένος, γεωπολιτικά, διπλωματικά κυρίως, όμως, οικονομικά που σημαίνει ότι η ένταση θα οξυνθεί, καθώς θα θελήσει να χαϊδέψει τα αυτιά των ψηφοφόρων του (π.χ. Τουρκοποίηση ΙΜΙΑ). Αυτό, απλούστατα, μεταφράζεται σε ποιοτικά εκθετική ένταση ΝΑ Μεσόγειου, Αιγαίου και Θράκης.

Επειδή ο κ. Ερντογάν είναι απρόβλεπτος, οι κινήσεις του θα πρέπει να είναι ορθά και συλλογικά μελετημένες. Ότι αφορά την «ορθοκρισία» ανησυχούμε, αλλά το συλλογικό αποτέλεσμα είναι Εθνομηδενικό (αντιφάσεις, πολιτική ιδιοτέλεια, διαχρονική αδιαφορία και αλόγιστες περικοπές στην άμυνα), καθώς και παρα-πληροφορημένος λαός που υψώνει (αφύλαχτες) σημαίες σε ελληνικότατα εδάφη που οι ιθύνοντες τους αποκαλούν, εμμέσως, αυτιστικούς. Προσφάτως, εμπεδώσαμε τη δήλωση «παρατηρήθηκε έλλειψη δυνάμεων», δηλαδή, έλλειψη πολιτικής ανδρείας που χαρακτηρίζει τους πολιτικούς ταγούς της χώρας.

Ο κ. Ερντογάν έχει αποδείξει ότι δεν είναι Γιάννης και γνωρίζει καλά πως κερδίζονται οι εκλογές για πραγματοποίηση του οράματός του στα πλαίσια της Τουρκικής Στρατηγικής. Διορατικότητα, επιθετικότητα κατά της Ελλάδος με προετοιμασία κοινής γνώμης (αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένης), προνοητικότητα (στρατιωτικά μέσα), αποφασιστικότητα και πολιτική ανδρεία, τα διαθέτει.

Από Ελληνικής πλευράς έχει αποδειχθεί η έλλειψη Εθνικής Στρατηγικής. «Εθνική Στρατηγική» εννοούμε την ύπαρξη συμπεφωνημένης και καταγεγραμμένης θέσης, όλων των πολιτικών δυνάμεων, επί των μειζόνων θεμάτων πολιτικής, δηλαδή, σταθερή γραμμή πλεύσης, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων και της ασφαλείας αυτού του τόπου.

Το στρατηγικό «τρίπτυχο» για την υλοποίησή της είναι:

1)Πολιτική Ηγεσία,

2)Ένοπλες Δυνάμεις και

3)Λαός.

Ένας λαός που την έχει κατανοήσει, πιστέψει και εμπιστεύεται τους θεσμούς. Αποκρυπτογραφώντας δηλώσεις συμμάχων, αντιλαμβάνομαι θερμό καλοκαίρι. Εισπράττουμε ισχυρότατη ρητορική αλληλεγγύη, αλλά «η αξία μίας συμμαχίας για ένα της μέλος καθορίζεται από το ειδικό βάρος του τελευταίου μέσα στο σύνολο της συμμαχίας» Κονδύλης. Επομένως, σήμερα, το καλύτερο εργαλείο ταυτίζεται με «Ελλάδα». Τυχόν συμφωνίες πρέπει να γίνουν από αρίστους χειριστές, διορατικούς και ιστορικά σοφούς, καθόσον «αθέμιτα ατυχήματα» οδηγούν και σε αποτυχίες.

«Για να φθάσεις να πεις την αλήθεια θα πρέπει να μη περιμένεις πια τίποτα». Ρίτσος

 

 

*Άρθρο του Επίτιμου Α/ΓΕΝ/στην εφημερίδα Real News

 

 

Πηγη Αnalystsforchange.org

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *