Breaking News
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΖΟΥΜΗΣ- ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ- 1450 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ
ΑΕΚ: ΛΑΜΠΡΗ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΩΝ ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ»
ΥΣΤΕΡΙΑ! Η “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΠΑΛΑΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ- ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ: ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΖΑΜΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!
AΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΟΥΓΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ
ΙΡΑΝ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΤΑΡΑΧΕΣ – ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΝΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΚΑΡΕΖΗ – ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ: ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΛΙΔΑΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΙΛΟΘΕΗ – ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
ΣΕΣΕΛΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕΛΟΝΙ: ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΖΑΝΤΑΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
«ΑRGO 22»- Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ:H ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΤΟ ΑΛΜΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΒΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΙΤΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΕΥΡΩΠΗ
ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΕ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ

Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να διατηρούν αδιακρίτως προσωπικά δεδομένα εκτός εάν υπάρχει σοβαρή απειλή στην εθνική ασφάλεια, αποφάσισε το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης, καταφέρνοντας ένα πλήγμα σε χώρες της ΕΕ που κλίνουν σε νόμους διατήρησης μαζικών δεδομένων προκειμένου να καταπολεμήσουν την εγκληματικότητα και να διαφυλάξουν την εθνική ασφάλεια.

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CJEU) έρχεται έπειτα από μεγάλες επιθέσεις ισλαμιστών μαχητών στη Γαλλία, στο Βέλγιο και στη Βρετανία τα τελευταία χρόνια.

Οι κυβερνήσεις υποστηρίζουν πως η πρόσβαση στα δεδομένα, ιδίως εκείνα που συγκεντρώνουν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, μπορεί να βοηθήσει να αποφευχθούν τέτοια συμβάντα, ενώ οι πάροχοι και ακτιβιστές των πολιτικών δικαιωμάτων αντιτίθενται στην πρόσβαση αυτή.

Η μονάδα Telekom Deutschland της Deutsche Telekom και ο πάροχος διαδικτυακών υπηρεσιών SpaceNet AG είχαν προσφύγει κατά του γερμανικού νόμου διατήρησης δεδομένων υποστηρίζοντας πως παραβιάζει κανόνες της ΕΕ.

Το γερμανικό δικαστήριο ζήτησε ακολούθως τη συμβουλή του CJEU το οποίο αποφάνθηκε ότι η διατήρηση των δεδομένων μπορεί να επιτραπεί μόνο υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.

“Το Δικαστήριο επιβεβαιώνει πως η νομοθεσία της ΕΕ αποκλείει τη γενική και αδιακρίτως διατήρηση δεδομένων κυκλοφορίας και εντοπισμού, εκτός από την περίπτωση σοβαρής απειλής στην εθνική ασφάλεια”, ανέφεραν οι δικαστές.

“Ωστόσο, προκειμένου να καταπολεμήσουν το σοβαρό έγκλημα, τα κράτη μέλη μπορούν, σε αυστηρή συμφωνία με την αρχή της αναλογικότητας, να φροντίζουν, μεταξύ άλλων, για τη στοχευμένη ή ταχεία διατήρηση τέτοιων δεδομένων και τη γενική και αδιακρίτως διατήρηση διευθύνσεων IP”, ανέφεραν.

Σύμφωνα με την eco – Association of the Internet Industry, που υποστηρίζει τη SpaceNet, η καθολική υποχρέωση διατήρησης δεδομένων στη Γερμανία κοστίζει στη βιομηχανία εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν, ο οποίος ανήκει στο κόμμα των Φιλελεύθερων, έκανε λόγο για μια “ωραία ημέρα για τα δικαιώματα των πολιτών”. “Θα καταργήσουμε τώρα γρήγορα και οριστικά τον νόμο διατήρησης δεδομένων χωρίς κίνητρο”, έγραψε στο Twitter.

Η διατήρηση προσωπικών δεδομών είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα στη Γερμανία, οι κάτοικοι της οποίας είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με μαζική επιτήρηση από το κράτος την περίοδο του ναζισμού και στη συνέχεια στην πρώην κομμουνιστική ανατολική Γερμανία.

Αυτός είναι ο λόγος που η οι βασικές ελευθερίες, και κυρίως εκείνη της ιδιωτικής ζωής, προστατεύονται ιδιαίτερα στο γερμανικό Σύνταγμα.

Mε πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *