ΕΥΡΩΠΗ
ΑΝΤΙΠΡOΕΔΡΟΣ EBRD: ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Οι σιδηρόδρομοι των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκονται σε «καλό δρόμο» ως προς τη διαδικασία προσαρμογής βάσει της ευρωπαϊκής πολιτικής σιδηροδρομικών μεταφορών. Μεταξύ των προτεραιοτήτων του κλάδου είναι το άνοιγμα των αγορών, η διαχείριση και η διαλειτουργικότητα- όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Jürgen Rigterink.

Σε συνέντευξή του στο EURACTIV και στο BETA πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων στο Βελιγράδι στις 13 Σεπτεμβρίου, ο Rigterink είπε ότι η EBRD θα συνεχίσει να συνεργάζεται με κρατικούς σιδηροδρόμους, ιδιώτες επενδυτές, πελάτες και κυβερνήσεις στην περιοχή για την υλοποίηση αυτών των προτεραιοτήτων.

«Η EBRD έχει φιλόδοξα σχέδια για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και της ταχύτητας των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής. Το σχέδιο είναι η επέκταση του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών σύμφωνα με τα πρότυπα της Ε.Ε., ενώ παράλληλα θα υποστηριχθεί η προετοιμασία και η υλοποίηση των έργων- βελτιώνοντας τη διαχείριση, την ασφάλεια και τη συντήρηση», όπως δήλωσε ο αξιωματούχος της EBRD.

Ο Rigterink υπενθύμισε ότι οι σιδηρόδρομοι ήταν ένα πράσινο, βιώσιμο, καινοτόμο, ασφαλές και αποτελεσματικό μέσο μεταφοράς, αλλά «υπέφερε για χρόνια εξαιτίας του «θριάμβου» του κλάδου των αυτοκινήτων- οδηγώντας σε υποεπενδύσεις και στην τάση «εγκατάλειψης» του τομέα των σιδηροδρομικών συνδέσεων».

Με πληροφορίες από: Από karagianni karagianni | EURACTIV.rs | Μεταφρασμένο από Γεωργία Ευαγγελία Καραγιάννη

Photo: «Η EBRD έχει φιλόδοξα σχέδια για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και της ταχύτητας των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής.» [shutterstock_1550065202 – Tomasz Koryl]

 

 

 

Πηγή: Euractiv.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *