Breaking News
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ-ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑΣ ΜΕ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΙΡΑΝ: «ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΕΣ» ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΟΙ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΕΪ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΡΩΣΙΚΟ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΚΟΥΠΡΙΑΝΣΚ
ΔΕΝΔΙΑΣ: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΛΙΒΥΗ – ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑΝ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
«ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ: ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΩΣ «ΠΑΡΑΝΟΜΗ» ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ
ΗΛΕΙΑ: ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ “ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ” 17 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ
ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΗ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ: ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΣΑΠΑ
Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΟΥΡΛΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ: ΦΑΒΟΡΙ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ – ΤΑ “ΜΥΣΤΙΚΑ” ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ
ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΚΗΣ ΑΟΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΗΣΥΧIΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 13 ΜEΡΕΣ ΜEΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓH ΣΚΥΤAΛΗΣ – EΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 5 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟYΣ ΛEΕΙ «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛH ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ

Στον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Αμερική 13 ημέρες πριν από την αποχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ από την προεδρία αναφέρεται ανάλυση του CNN, με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα τα οποία κατέστρεψαν, σύμφωνα με το δίκτυο, “μια παράδοση 220 ετών ειρηνικών μεταβιβάσεων εξουσίας”

Αφού ενορχήστρωσε μια από τις πιο “μαύρες μέρες” στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ, ο Τραμπ εξέδωσε ξαφνικά μια δήλωση δεσμευμένος καθυστερημένα για τη μετάβαση της εξουσίας στον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου .

Ακόμα και πριν συμβεί η χθεσινή τραγωδία, υπήρχε αυξανόμενη ανησυχία για τη σταθερότητα ενός Προέδρου που διατηρεί την πλήρη εξουσία και που μεταξύ άλλων έχει τους πυρηνικούς κώδικες.

Ο γνωστός ιστορικός Ντάγκλας Μπρίνκλεϊ εξέφρασε την ανησυχία του για τη ζημιά που θα μπορούσε να προκληθεί από έναν “θυμωμένο” πρόεδρο τις επόμενες δύο εβδομάδες. “Οποιοσδήποτε σε οποιοδήποτε ομοσπονδιακό γραφείο πρέπει να παρακολουθεί στενά τον Ντόναλντ Τραμπ επειδή ενεργεί και σκέφτεται με έναν παράλογο τρόπο”, δήλωσε ο Μπρίκλεϊ.

Με αυτά τα δεδομένα, πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν απομάκρυνση του Τραμπ νωρίτερα με την ενεργοποίηση της 25ης Τροποποίησης του αμερικανικού συντάγματος. Κάποιοι καλούσαν τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να αναλάβει πρωτοβουλία, διότι φοβούνται ότι οι 13 μέρες που απομένουν είναι πολλές. 

 

Ένας στους πέντε Αμερικανούς στηρίζει την εισβολή στο Καπιτώλιο 

Την ίδια ώρα, ανησυχητικά είναι τα ευρήματα δημοσκόπησης του ινστιτούτου YouGov, σύμφωνα με την οποία το 45% των Ρεπουμπλικάνων στηρίζουν την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Σε εθνικό επίπεδο, ένας στους πέντε Αμερικανούς ψηφοφόρους (21%) λέει «ναι» στην εισβολή.

Μόλις ένας στους πέντε ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους (27%) δήλωσε ότι η εισβολή αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία. Το 93% των Δημοκρατικών πιστεύει ότι η εισβολή στο Καπιτώλιο συνιστά απειλή.

Το 52% των Αμερικανών ψηφοφόρων εκτιμούν ότι οι ταραξίες ήταν εξτρεμιστές και μόνο το 49% θεωρούν ότι αποτελούν απειλή για τη Δημοκρατία. Το 65% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων θεωρεί ότι οι βίαιες διαδηλώσεις ήταν αντιδημοκρατικές. 

Η ίδια ανισότητα παρατηρείται και σε ότι αφορά την ευθύνη που αποδίδεται στον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τα αιματηρά επεισόδια.

Για το 69% των Ρεπουμπλικανών, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσάψει στον Τραμπ. Αντιθέτως, για τους Δημοκρατικούς το ποσοστό αυτό αγγίζει το 96%.

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *