Breaking News
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ

«Είμαστε αξιόπιστη αντιπολίτευση δίπλα στον πολίτη. Χωρίς να χαϊδεύουμε τα αυτιά κανενός, χωρίς να λαϊκίζουμε πάνω στην αγωνία του κόσμου, αλλά προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματά του», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

Χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του κόμματός του, κάλεσε τη κυβέρνηση να υιοθετήσει έστω και μέρος των προτάσεων που κατέθεσε σε συγκεκριμένες τροπολογίες το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «αλλιώς θα είναι υπόλογη στον ελληνικό λαό γιατί επιτρέπει την ασυδοσία και την κερδοσκοπία των funds εις βάρος τους», όπως είπε.

Ο κ. Ανδρουλάκης συμπλήρωσε ότι «χιλιάδες Έλληνες αξίζουν τη δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας και έχετε χρέος να μην τους τη στερήσετε».

«Η πορεία αύξησης των οφειλών είναι μη αναστρέψιμη και δεν υπάρχει προοπτική ανάσχεσης, μετά την αποτυχία των νέων ρυθμίσεων για την επανένταξη στις 36, 72 και 120 δόσεις», πρόσθεσε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες της, το ζήτημα της αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους δεν έχει ρυθμιστεί καθώς οι τράπεζες δεν διευκολύνουν τις ρυθμίσεις με βάση τις πραγματικές δυνατότητες των δανειοληπτών, αλλά πουλούν μαζικά δάνεια ενώ παράλληλα η κυβέρνηση επιμένει σε έναν εξωδικαστικό μηχανισμό, όπου οι πιστωτές δεν υποχρεούνται να συμμετέχουν.

Τα βέλη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατευθύνθηκαν κι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προεκλογικά υποσχόταν «σεισάχθεια», αλλά μόλις έγινε κυβέρνηση, είπε, άνοιξε διάπλατα την πόρτα στα ξένα funds να αγοράσουν την περιουσία των ελληνικών νοικοκυριών στο 15% με 20% της αξίας τους κι ακολούθησε η ΝΔ που κατήργησε πλήρως το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε απαθείς τον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας. Εμείς είμαστε εδώ για να μπούμε εμπόδιο σε αυτή την τραγική εξέλιξη, που θα οδηγήσει σε μεγάλες κοινωνικές περιπέτειες την πατρίδα μας τα επόμενα χρόνια. Βεβαίως κάποιες από τις επιπτώσεις τις βιώνουμε και σήμερα, όπως την αύξηση του κόστους αγοράς και ενοικίασης κατοικιών σε σχέση με τα πραγματικά εισοδήματα των πολιτών», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης για το ιδιωτικό χρέος που «πνίγει» τους πολίτες.

Επανέλαβε αναλυτικά τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις ρυθμίσεις του ιδιωτικού χρέους και τη προστασία της πρώτης κατοικίας ενώ σχολίασε και τη ρύθμιση της κυβέρνησης για την ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων και ατόμων με ειδικές ανάγκες:

«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι τα κοινωνικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με επιδοματικές πολιτικές για τις οποίες εσείς κατηγορούσατε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάνετε ακριβώς το ίδιο. Απαιτούνται θεσμικές και δίκαιες λύσεις όπως αυτές που εχουμε προτείνει για το ΕΚΑΣ σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πηγή: Νews247.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *