Breaking News
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΑ ΣΟΛΤΣ: «ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ -ΝΑ ΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ» -ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ…
ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ Β. ΖΕΛΕΝΣΚΙ: ΆΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ -ΣΤΕΡΕΨΕ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙA – ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ: ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΕΝΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΣΟΥΗΔΙΑ: ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΛΜΕ
Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΧΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ . ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔHΠΟΤΕ ΕΞEΛΙΞΗ “ΣΦIΓΓΕΙ ” ΤΗΝ AΓΚΥΡΑ.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ AΛΜΠΙΝ ΚΟΥΡΤΙ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ-ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΟΝΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ 50%
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΧΩΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΑ 5G

Αξιολόγηση προμηθευτών εξοπλισμού βάσει νομοθεσίας στα κράτη – έδρες

Φραγμούς στη ραγδαία εξάπλωση της Κίνας στα δίκτυα 5G αναμένεται να βάλει η Ε.Ε., καθώς είναι αποφασισμένη να αξιολογεί τους δυνητικούς προμηθευτές εξοπλισμού 5G με βάση τη νομοθεσία που ισχύει στις χώρες όπου εδρεύουν. Η στάση αυτή σημαίνει ότι η Ε.Ε. θα εξαιρέσει τις κινεζικές επιχειρήσεις από ορισμένα ιδιαίτερα κερδοφόρα συμβόλαια που θα αφορούν προηγμένα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. 

«Παράγοντες όπως το νομικό πλαίσιο και το πλαίσιο πολιτικής στο οποίο υπόκεινται οι προμηθευτές θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη», επισημαίνεται σε προσχέδιο κοινού ανακοινωθέντος που διέρρευσε στο Bloomberg και αναμένεται να δημοσιευθεί τον επόμενο μήνα. Το έγγραφο αυτό θα εγκριθεί σε ανεπίσημη βάση από εκπροσώπους των κυβερνήσεων της Ε.Ε., ενώ οι επίσημες υπογραφές θα «πέσουν» σε υπουργική συνάντηση τον Δεκέμβριο.

Το ανακοινωθέν αυτό υπογραμμίζει τη θέση της Ε.Ε. μετά την αξιολόγηση των κινδύνων, που περιγράφει ένα σενάριο, όπου χάκερ και εχθρικά κράτη θα αποσπούν τον έλεγχο των πάντων, από δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας έως επικοινωνιακά δίκτυα. Προειδοποιεί δε ότι οι χώρες της Ε.Ε. θα πρέπει να αντισταθούν απέναντι σε προμηθευτές από χώρες οι οποίες δεν διαθέτουν δημοκρατικά συστήματα διακυβέρνησης.

Τόσο Αμερικανοί όσο και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένως εκφράσει τις ανησυχίες τους αναφορικά με τη συνεργασία με κινεζικές εταιρείες κατασκευής εξοπλισμού, όπως Huawei, για δίκτυα 5G.

Όμως, τον τελικό λόγο για το εάν θα απαγορεύσουν έναν ξένο προμηθευτή από τα εθνικά τους δίκτυα για λόγους ασφαλείας τον έχουν αποκλειστικά οι χώρες της Ε.Ε. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αποφάσισε να επιτρέψει στη Huawei να προμηθεύει τη χώρα κάποιο εξοπλισμό, με τον όρο ότι η εταιρεία τηρεί ορισμένες προδιαγραφές ασφαλείας, παρά τις πιέσεις που δέχεται από το εσωτερικό του κόμματός της να απαγορεύσει τις δραστηριότητες με την κινεζική εταιρεία.

 

Τεχνητή νοημοσύνη

Ενώ η Κίνα θεωρείται ηγέτης στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης με περισσότερους ειδικούς από οιαδήποτε άλλη χώρα, η IBM διατείνεται ότι μόλις το 14% των επιχειρήσεων στην Κίνα χρησιμοποιεί με επιτυχία την τεχνητή νοημοσύνη. Σύμφωνα με την IBM, παγκοσμίως, το 10% των επιχειρήσεων χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη.

 

 

 

 

Πηγή: Kathimerini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *