Ουκρανοί και Ρώσοι αλληλοκατηγορούνται για χτύπημα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, η οποία βρίσκεται σε έδαφος που ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις.
Ειδικοτερα, η ουκρανική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom ανακοίνωσε ότι μια γραμμή υψηλής τάσης στον πυρηνικό σταθμό χτυπήθηκε από ρωσικό βομβαρδισμό την Παρασκευή, αλλά ότι ο σταθμός εξακολουθεί να λειτουργεί και ότι δεν έχει εντοπιστεί εκροή ραδιενέργειας.
Λίγο νωρίτερα, η εγκατεστημένη από τους Ρώσους διοίκηση της κατεχόμενης ουκρανικής πόλης Enerhodar ανακοίνωσε ότι οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στον πυρηνικό σταθμό κόπηκαν μετά από χτύπημα του ουκρανικού πυροβολικού.
Το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τη διοίκηση της πόλης, ανέφερε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και ότι διακόπηκε η ηλεκτροδότηση που είναι απαραίτητη για την ασφαλή λειτουργία των αντιδραστήρων.
Πηγή: Capital.gr
Σχετικά
Ακούστε Active Radio





Leave a comment