Breaking News
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΑ ΣΟΛΤΣ: «ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ -ΝΑ ΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ» -ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ…
ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ Β. ΖΕΛΕΝΣΚΙ: ΆΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ -ΣΤΕΡΕΨΕ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙA – ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ: ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΕΝΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΣΟΥΗΔΙΑ: ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΛΜΕ
Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΧΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ . ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔHΠΟΤΕ ΕΞEΛΙΞΗ “ΣΦIΓΓΕΙ ” ΤΗΝ AΓΚΥΡΑ.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ AΛΜΠΙΝ ΚΟΥΡΤΙ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ-ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΟΝΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ 50%
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΟΣΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ 3Η ΔΟΣΗ

Όταν εμφανίστηκε η μετάλλαξη Όμικρον η πλειονότητα των επιστημόνων συνέστησε στους πολίτες την ενισχυτική δόση καθώς όλες οι μελέτες έδειχναν ότι μετά το πέρας τριών μηνών από τη δεύτερη δόση τα αντισώματα αρχίζουν να μειώνονται.

Υπήρχε λοιπόν μια αίσθηση στην κοινή γνώμη ότι κάθε τρεις μήνες (κάποιοι πιο αισιόδοξοι μιλούσαν για έξι μήνες) θα έπρεπε οι πολίτες να κάνουν και νέα δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό. Η πραγματικότητα όμως διέψευσε το συγκεκριμένο σενάριο.

 

Όπως αποδείχτηκε και απ’ την περίπτωση του Ισραήλ η τέταρτη δόση δεν άλλαξε σημαντικά τα δεδομένα ως προς την Όμικρον. Τα ήπια συμπτώματα της τελευταίας μάλιστα έκαναν την κυβέρνηση του Ισραήλ να πάρει πίσω την απόφαση και να μην προχωρήσει σε έναν γενικό εμβολιασμό με τέταρτη δόση.

 

Η επικρατούσα θεωρία αυτή τη στιγμή αναφέρει ότι αν δεν έχουμε κάποια άσχημη εξέλιξη με ένα νέο, πιο μεταδοτικό στέλεχος του ιού, τότε θα καθιερωθεί ο ετήσιος εμβολιασμός του πληθυσμού. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τη γρίπη. Αν μάλιστα μέχρι τις αρχές του νέου έτους έχει βγει το εμβόλιο που θα είναι και για τη γρίπη και για τον κορωνοϊό (η Moderna προηγείται στην κούρσα), τότε με ένα εμβόλιο ο πολίτης θα είναι καλυμμένος και για τους δυο ιούς.

 

Μια μικρή περίπτωση να αλλάξει κάτι (για τις πιο ευάλωτες ομάδες) υπάρχει μόνο αν τους επόμενους μήνες βγει το εμβόλιο που θα στοχεύει αποκλειστικά στην Όμικρον. Το πλάνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή πάντως μιλάει για ετήσιο εμβολιασμό ιδανικά με ένα εμβόλιο που θα είναι και για την γρίπη και για τον κορωνοϊό.

 

Η αίσθηση που υπάρχει στην ιατρική κοινότητα είναι ότι ο πολίτης με ένα εμβόλιο το χρόνο συν τα φάρμακα τα οποία από τη νέα χρονιά θα κυκλοφορήσουν σε πιο ευρεία κλίμακα, θα έχει στη φαρέτρα του όλα εκείνα τα όπλα που χρειάζεται ώστε να επιστρέψει επιτέλους στην προ covid κανονικότητα.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Menshouse.gr

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *