Breaking News
EΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ: ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ – ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΥΡΩΣΕΩΝ…
”ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΡΓΗΣ” ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ – «Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΒΙΑΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΧΕΣ»
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: AΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΣΕΤΙΝΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 11 ΝΕΚΡΟΙ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΑΚΑΡ-ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ: ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΔΕΡΜΑ ΧΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ”
ΜΑΖΗΣ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ -Ο ΆΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ 3 ΛΟΓΟΥΣ
ΗΠΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΡΟΥΣΝΤΙ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΘΙΟΠΙΑ: Ο ΛΑΒΡΟΦ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ» ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα υποστήριξε τις προσπάθειες της Αιθιοπίας να σταθεροποιήσει την εσωτερική πολιτική της κατάσταση σε δηλώσεις μέσω των οποίων επιχείρησε να δείξει ότι η στάση της Ρωσίας διαφοροποιείται από την αποικιοκρατική πρακτική της Δύσης.

 

Ο Λαβρόφ βρισκόταν στην Αντίς Αμπέμπα ολοκληρώνοντας μια αφρικανική περιοδεία τεσσάρων εθνών με στόχο να αντλήσει υποστήριξη στη Μόσχα σε μια περίοδο αντιπαράθεσης με τις δυτικές δυνάμεις για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα περισσότερα αφρικανικά έθνη, έχοντας επίγνωση των οικονομικών συμφερόντων και των ιστορικών δεσμών τόσο με τη Ρωσία όσο και με τη Δύση, έχουν αρνηθεί να πάρουν θέση για την Ουκρανία. Η Αιθιοπία θεωρούνταν σταθερός σύμμαχος της Δύσης έως ότου ξέσπασε η σύγκρουση τον Νοέμβριο του 2020 στη βόρεια περιοχή της Τιγκράι.

Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας έχει δεχθεί πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διεξαγωγή της σύγκρουσης, η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων.

«Επιβεβαιώσαμε τη σταθερή υποστήριξή μας σε εκείνες τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για να σταθεροποιήσει την κατάσταση και να ξεκινήσει έναν χωρίς αποκλεισμούς εθνικό διάλογο για την επίλυση των βασικών ερωτημάτων», δήλωσε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Αιθίοπα ομόλογό του Ντεμέκε Μεκόνεν.

Ο Λαβρόφ ανέφερε πως οι αφρικανικές χώρες που προσπαθούν να καθορίσουν το μέλλον τους και να λύσουν τα δικά τους προβλήματα είναι μέρος μιας τάσης προς έναν πολυπολικό κόσμο, στον οποίο κατηγόρησε τη Δύση ότι αντιτίθεται στο όνομα της επιδίωξης ηγεμονίας από τις ΗΠΑ. Ο Ντεμέκε είπε ότι η χώρα του είναι ευγνώμων για την “ακλόνητη υποστήριξη της Ρωσίας που μας βοήθησε να διαφυλάξουμε την κυριαρχία της Αιθιοπίας”.

Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας έχει κατηγορήσει τους ξένους επικριτές της ότι επιδιώκουν να αναμειχθούν αδικαιολόγητα στις εσωτερικές της υποθέσεις.

Η παρουσίαση της Ρωσίας ως φίλου με σεβασμό στην Αφρική, σε αντίθεση με την αποικιοκρατική νοοτροπία των κυρίαρχων δυτικών δυνάμεων, ήταν ένα θεμελιώδες μοτίβο των δηλώσεων του Λαβρόφ κατά τη διάρκεια προηγούμενων στάσεων στη Δημοκρατία του Κονγκό και την Ουγκάντα.

«Είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειονότητα των χωρών του κόσμου δεν θέλει να ζήσει σαν να έχουν επιστρέψει οι εποχές της αποικιοκρατίας», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ βρισκόταν στην ρωσική πρεσβεία στην Αντίς Αμπέμπα.

Mε πληροφορίες από: Reuters.

Πηγή:Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *