ΔΙΕΘΝΗ
ΈΡΧΕΤΑΙ Η «ΛΗΞΗ» ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: Η ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ

Η μια χώρα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την άλλη άρει τους περιορισμούς και τα αυστηρά μέτρα προς τους ανεμβολίαστους δίνοντας το «σύνθημα» για αλλαγή εποχής.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η Αυστρία, η χώρα που επέβαλε πρώτη τα πιο αυστηρά μέτρα της Ευρώπης στους ανεμβολίαστους πολίτες και ταξιδιώτες της, προκειμένου να προλάβει την έξαρση του τέταρτου κύματος του κορονοϊού. Όμως μόλις 2,5 μήνες μετά αποφάσισε τη λήξη όλων των περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί οι Ολλανδία, Δανία, Βέλγιο και Γαλλία οι οποίες επίσης την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν βήματα αίροντας το lockdown για τους ανεμβολίαστους και επιλέγοντας μια πιο χαλαρή πολιτική απέναντι στον κορονοϊό απ’ ότι στο παρελθόν.

Μάλιστα, η Δανία όχι μόνο άλλαξε στρατηγική απέναντι στον ιό αλλά ανακοίνωσε πως πλέον ο κορονοϊός «δεν θα πρέπει να κατηγοριοποιείται ως μία κοινωνικά κρίσιμη ασθένεια». Αίσθηση μάλιστα προκαλεί το γεγονός πως σε όλες τις παραπάνω χώρες τα κρούσματα της Όμικρον εξακολουθούν να είναι υψηλά, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που καταγράφουν ακόμη και ιστορικό ρεκόρ ο αριθμός των κρουσμάτων, όμως η ηπιότερη νόσηση από αυτή των άλλων μεταλλάξεων οδηγεί σε χαμηλότερο ποσοστό σοβαρών νοσηλειών.

 

Ποιες χώρες σκέφτονται να ακολουθήσουν

Προς την ίδια κατεύθυνση φαίνεται πως κινούνται και η Ελβετία και η Γερμανία, πιθανόν σημαίνοντας το τέλος στους αυστηρούς περιορισμούς του χειμώνα.

Πιο αυστηρή από όλες τις χώρες η Αυστρία

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η «στροφή» της Αυστρίας, αφού υπήρξε η πιο αυστηρή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η πρώτη που έκανε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους ενήλικες και πρόστιμο όσων δεν εμβολιάζονται έως και 3.600 ευρώ.

Όμως, σύμφωνα με τον καγκελάριο της χώρας, Καρλ Νεχάμερ, πλέον ακόμη και στους ανεμβολίαστους θα επιτραπεί η είσοδος στα καταστήματα, από τις 12 Φεβρουαρίου, και στους χώρους εστίασης και στα ξενοδοχεία, μία εβδομάδα αργότερα. Ωστόσο, η επίδειξη αρνητικού τεστ θα εξακολουθήσει να ισχύει για τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *