ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΙΜ JONG UN ΣΕ ΤRUMP ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ Β.ΚΟΡΕΑ – ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΗΠΑ.

Πρόσκληση στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα φέρεται πως έχει απευθύνει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, σύμφωνα με δημοσίευμα της νοτιοκορεατικής εφημερίδας Maeil.


Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση ούτε από τις ΗΠΑ ούτε από τη Β. Κορέα, το δημοσίευμα έχει λογική δεδομένων άλλωστε και των πρόσφατων δηλώσεων του Trump ότι τα ζητήματα που απασχολούν τις δύο πλευρές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν σε μια και μόνο συνάντηση.

Σημειώνεται πως Trump και Kim θα συναντηθούν στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Capella στα νησιά Sentosa στη Σιγκαπούρη.

Πάντως, μάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί απίθανο η πρόσκληση – εφόσον όντως υπάρχει – να γίνει δεκτή από την αμερικανική πλευρά, η οποία θα επιθυμούσε ένα μάλλον πιο ουδέτερο έδαφος για τη διεξαγωγή των συνομιλιών.

Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα που περνά είναι ότι η προσπάθεια εύρεσης κοινού εδάφους και συμβιβασμών προχωρά κανονικά μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέα, γεγονός που μόνο θετικά μπορεί να εκλαμβάνεται από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, η οποία μόλις πριν από μερικούς μήνες παρακολουθούσε τις δύο χώρες να κορυφώνουν την πολεμική ρητορική τους, την ώρα που δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μια γενικευμένη παγκόσμια σύρραξη με επίκεντρο την χερσόνησο της Κορέας.

Πηγή:Bankingnews.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *