Με μία τεράστια επιτυχία για την ελληνική Πάλη ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων στο Βουκουρέστι. Η Νικολέτα Μπάρμπα σαν… ταύρος σε υαλοπωλείο χρειάστηκε μόλις 44 δευτερόλεπτα για να φτάσει στη νίκη απέναντι στην Έμα Κάρι!
Ο «οδοστρωτήρας» μπήκε αποφασισμένος στον «μικρό» τελικό και εκτροχίασε την Ιταλίδα αντίπαλό της πριν η τελευταία συνειδητοποιήσει πως η μάχη… ξεκίνησε! Η 17χρονη Μπάρμπα έριξε στην παλέστρα την Κάρι και με συνοπτικές διαδικασίες κέρδισε με τεχνική υπεροχή.
Στην 13η θέση η Ελλάδα
Η χώρα μας κατετάγη 13η ανάμεσα σε 26 χώρες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων συγκεντρώνοντας 23 βαθμούς. Εκτός από τους 15 που πήρε από την επιτυχία της Νικολέτας Μπάρμπα, 4 πρόσθεσε η Αγάπη Αμπελίδου, με την 9η θέση στα 57 κιλά. Από 2 έδωσαν η Ελπίδα Κουτέλη (10η στα 53 κιλά) και η Δροσούλα Τζιανακοπούλου (10η στα 65 κιλά).
Παράλληλα, στην 11η θέση πλασαρίστηκε η Ευαγγελία Τρανού στα 61 κιλά.
Στα ρεπεσάζ της Ελευθέρας Κορωνίδης και Καρνάβας
Η πρώτη ημέρα στο Ευρωπαϊκό Παίδων της Ελευθέρας έφερε τους Παύλο Κορωνίδη και Ηλία Ραφαήλ Καρνάβα στα ρεπεσάζ. Ο πρώτος στα 55 κιλά έχασε από τον Τζαμάλ Αμπάσοφ (Αζερμπαϊτζάν), ο οποίος έφτασε μέχρι τον τελικό και ο δεύτερος στα 65 κιλά από τον Γκόγκα Οτινασβίλι (Γεωργία).
Πλέον, ο Κορωνίδης θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Ουνάι Πένιας Μερίνο και ο Καρνάβας τον Αυστριακό Ρασίντ Αμπακάροφ.
Στα 80 κιλά ο Άγγελος Αποστολίδης έχασε από τον Σάντρο Κουρασβίλι στη φάση των «16». Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε 1-0 μετά από ποινή που δέχθηκε ο Γεωργιανός, ωστόσο αιφνιδιάστηκε και βρέθηκε να χάνει 4-1, γεγονός που του ανέτρεψε τα δεδομένα.
Φινάλε με δύο συμμετοχές
Το Σάββατο (18/6) εκτός από τους Κορωνίδη και Καρνάβα που θα αγωνιστούν στα ρεπεσάζ των κατηγοριών τους η χώρας μας θα εκπροσωπηθεί στην Ελευθέρα από τους Φίλιππο Ψωμά και Θεοχάρη Κουγιουμτσίδη.
Ο Ψωμάς στα προκριματικά των 60 κιλών θα αντιμετωπίσει τον Σκοπιανό Αρμπέν Σεϊντί, ενώ ο Κουγιουμτσίδης στα 71 κιλά θα κοντραριστεί με τον Αχμέτ Γιαγκάν από την Τουρκία.
Πηγή: Ζougla.gr
















Leave a comment