Breaking News
ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΙΡΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ – “ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”
Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΓΕΛΙΑ: “ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΓΑΛΛΙΚΑ”
29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΤΡΙΤΗ, 28-4-26 ΚΑΙ ΩΡΑ: 8:00 Μ.Μ., ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ «ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ»!
Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/4/26 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ», ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΘΙΩΤΗ, ΣΤΟ ART TV !
Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ NEWS (22/4/26) ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ !
ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ: ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
FNB OPINIOΝ: ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΗΣ
Ο ΤΡΑΜΠ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ – “ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ”
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΡΟΚΟ ΚΑΙ Ε.Ε ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Το Μαρόκο και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν σήμερα να εντείνουν τη συνεργασία τους για την αντιμετώπιση της διακίνησης ανθρώπων, αφού τουλάχιστον 23 μετανάστες σκοτώθηκαν προσπαθώντας να περάσουν στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια.

 

 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον και ο υπουργός Εσωτερικών του Μαρόκου Αμπντελουάφι Λαφτίτ συναντήθηκαν σήμερα στο Ραμπάτ για να συζητήσουν πώς θα αντιμετωπίσουν τις “νέες στρατηγικές”, όπως τις αποκάλεσαν, που χρησιμοποιούν οι μετανάστες στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

“Το Μαρόκο είναι στρατηγικός εταίρος, πιστός εταίρος της ΕΕ, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της μετανάστευσης. Και είμαστε έτοιμοι να εντείνουμε τη συνεργασία μας (…) να εργαστούμε μαζί για τις αποτελεσματικές επιστροφές (μεταναστών) και να επενδύσουμε σε νόμιμες μεταναστευτικές οδούς”, ανέφερε η Γιόχανσον.

Περίπου 2.000 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στη Μελίγια στα τέλη Ιουνίου και συγκρούστηκαν με τις μαροκινές δυνάμεις ασφαλείας και τους Ισπανούς συνοριοφύλακες. Σχεδόν 100 κατάφεραν τελικά να μπουν στον θύλακα, όμως δεκάδες άλλοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά. Οι μαροκινές αρχές λένε ότι οι μετανάστες ποδοπατήθηκαν ή έπεσαν από τον φράχτη όπου προσπαθούσαν να σκαρφαλώσουν.

Τοπικές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα ισχυρίζονται ότι πολλοί άνθρωποι παρέμειναν επί ώρες πεσμένοι στο έδαφος, χωρίς να τους δοθεί ιατρική βοήθεια, με αποτέλεσμα να πεθάνουν. Τα Ηνωμένα Έθνη και άλλες μκο έχουν ζητήσει να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα για το θέμα, το οποίο ερευνάται ήδη από τις εισαγγελικές αρχές του Μαρόκου και της Ισπανίας.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ κατηγόρησε τη “μαφία των διακινητών” ότι οργάνωσε την επίθεση στη Μελίγια και ευχαρίστησε τις μαροκινές δυνάμεις ασφαλείας για τη βοήθειά τους στην αστυνόμευση των συνόρων.

Σήμερα, οι εκπρόσωποι της Ισπανίας και της ΕΕ ευχαρίστησαν και πάλι το Μαρόκο αλλά χαρακτήρισαν “οδυνηρά” όσα συνέβησαν στη Μελίγια και εξέφρασαν τη λύπη τους για τους θανάτους. “Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε μαζί αυτές τις επικίνδυνες καταστάσεις και αυτές τις καλά οργανωμένες ομάδες των διακινητών για να σώσουμε ζωές”, είπε η Γιόχανσον.

Με πληρογορίες από: ΑΜΠΕ

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner