Λιβανέζοι που είχαν συγκεντρωθεί στη διάρκεια περιοδείας του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σε μια κατεστραμμένη συνοικία της Βηρυτού προπηλάκισαν τον αρχηγό του κράτους Μισέλ Αούν, ζητώντας τη βοήθεια της Γαλλίας για την εκδίωξη των κυβερνώντων από την εξουσία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου.
Εξάλλου, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γάλλος πρόεδρος είπε στο οργισμένο πλήθος στο κέντρο της Βηρυτού πως η γαλλική βοήθεια δεν θα πάει σε “διεφθαρμένα χέρια” και ότι θα επιδιώξει μια νέα συμφωνία με τις πολιτικές αρχές.
“Σας εγγυώμαι αυτό — η βοήθεια δεν θα πάει σε διεφθαρμένα χέρια”, είπε ο Μακρόν στους διαδηλωτές στο κέντρο της Βηρυτού.
“Θα μιλήσω με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και θα τους ζητήσω μια νέα συμφωνία. Βρίσκομαι εδώ σήμερα για να τους προτείνω μια νέα πολιτική συμφωνία”, είπε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
















Leave a comment