Breaking News
H EE ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η “ΣΙΩΠΗ” ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ: “ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ – ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ”
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ: ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ
ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ: “Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΟΥ ΕΡΩΤΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΑ 67” – Η ΣΠΑΝΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ
21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο Αν. Τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος, μίλησε στο Extra tv και στον Νίκο Νικολόπουλο στην εκπομπή «Το Μαξίμου ακούει;» (10-4-26) για το Άγιο Πάσχα και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις !
Ο Πάνος Αβραμόπουλος στο «Onechannel» με τον Βαγγέλη Καποδίστρια 17-4-26 !
Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΟ ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ – ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΠΑΟΚ ΕΓΙΝΕ 100 ΧΡΟΝΩΝ
ΔΙΕΘΝΗ
Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε

Η Ουκρανία έχει συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο που θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφασίσει σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων του Κιέβου, δήλωσε ο Ίχορ Ζόβκβα, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρέδωσε το ερωτηματολόγιο στον Ζελένσκι κατά την επίσκεψή της στο Κίεβο στις 8 Απριλίου, δεσμευόμενη για ταχύτερη έναρξη της προσπάθειας της Ουκρανίας να γίνει μέλος της ΕΕ μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα.

«Σήμερα, μπορώ να πω ότι το έγγραφο έχει ολοκληρωθεί από την ουκρανική πλευρά», είπε ο Ζόβκβα στον ουκρανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό την Κυριακή (17 Απριλίου) το απόγευμα.

Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εκδώσει σύσταση σχετικά με τη συμμόρφωση της Ουκρανίας με τα απαραίτητα κριτήρια ένταξης.

«Αναμένουμε ότι η σύσταση θα είναι θετική και τότε η μπάλα θα είναι στην πλευρά των κρατών μελών της ΕΕ».

Ο Ζόβκβα πρόσθεσε ότι η Ουκρανία αναμένει να αποκτήσει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 23-24 Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συμβουλίου στον ιστότοπό του.

«Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να ξεκινήσουμε ενταξιακές συνομιλίες. Και μόλις πραγματοποιήσουμε αυτές τις συνομιλίες, μπορούμε ήδη να μιλήσουμε για την πλήρη ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ», είπε ο Ζόβκβα.

Με πληροφορίες από : EURACTIV.com with Reuters

Photo: «Αναμένουμε ότι η σύσταση θα είναι θετική και τότε η μπάλα θα είναι στην πλευρά των κρατών μελών της ΕΕ». [EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ / POOL]

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Euractiv.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner