ΕΥΡΩΠΗ
Η ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

Η Ιταλία προσφέρει στους Ουκρανούς άδεια παραμονής 12 μηνών, αποκτώντας παράλληλα πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, στην αγορά εργασίας, στην εκπαίδευση καθώς και θα χορηγηθούν ορισμένα επιδόματα πρόνοιας.

Ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι υπέγραψε το διάταγμα βάσει του οποίου θα καθιερωθεί προσωρινή προστασία και βοήθεια για τους πρόσφυγες που προέρχονται από την Ουκρανία την Τρίτη 29 Μαρτίου.

Το μέτρο θα επιτρέψει επίσης στους δικαιούχους να ενωθούν και με άλλους συγγενείς στην Ουκρανία.

Το διάταγμα ακολουθεί την απόφαση της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας σχετικά με το καθεστώς προσωρινής προστασίας.

Το διάταγμα απευθύνεται σε όσους προέρχονται από την Ουκρανία καθώς και σε υπηκόους τρίτων χωρών που τυγχάνουν διεθνούς προστασίας και σε μέλη των οικογενειών τους.

Τα αρχηγεία της αστυνομίας θα δικαιούνται να εκδίδουν άδειες διαμονής.

Ο επικεφαλής πολιτικής προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, υπέγραψε επίσης τη δημιουργία ενόςσυγκεκριμένου ταμείου που προβλέπει μηνιαία συνεισφορά 300 ευρώ για κάθε πρόσφυγα που φθάνει από την Ουκρανία, για μέγιστο διάστημα τριών μηνών.

(Simona Zecchi | EURACTIV.it)

Πηγή: Εuractiv.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *