Breaking News
H EE ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η “ΣΙΩΠΗ” ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ: “ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ – ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ”
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ: ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ
ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ: “Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΟΥ ΕΡΩΤΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΑ 67” – Η ΣΠΑΝΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ
21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο Αν. Τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος, μίλησε στο Extra tv και στον Νίκο Νικολόπουλο στην εκπομπή «Το Μαξίμου ακούει;» (10-4-26) για το Άγιο Πάσχα και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις !
Ο Πάνος Αβραμόπουλος στο «Onechannel» με τον Βαγγέλη Καποδίστρια 17-4-26 !
Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΟ ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ – ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΠΑΟΚ ΕΓΙΝΕ 100 ΧΡΟΝΩΝ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΟΡΕΛ – ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, για να συζητήσουν τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων γύρω από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, επαναβεβαίωσαν την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ στην κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και τόνισαν την ανάγκη να αποκλιμακώσει η Ρωσία και να εφαρμόσει πλήρως τις συμφωνίες του Μινσκ. Τόνισαν ότι οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας θα έχει τεράστιες συνέπειες και σοβαρό κόστος.

Παράλληλα, οι κ. Μπορέλ και Μπλίνκεν σημείωσαν τις προτάσεις που παρουσίασε η Ρωσική Ομοσπονδία την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τις απόψεις της Μόσχας για τις πιθανές νέες ρυθμίσεις ασφαλείας στην Ευρώπη. Υπογράμμισαν τη διαρκή εταιρική σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ και τις κοινές δεσμεύσεις για τη διατλαντική ασφάλεια και την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων ασφάλειας. Συμφώνησαν ότι οποιαδήποτε συζήτηση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια θα γίνει σε συντονισμό και με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τόνισαν επίσης τη σημασία της χρήσης διπλωματικών διαύλων και σχετικών διεθνών και περιφερειακών φόρουμ, όπως ο ΟΑΣΕ, για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ και ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών συζήτησαν επίσης τις διευρυνόμενες διεθνείς επιπτώσεις των μονομερών ενεργειών της Κίνας, οι οποίες σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΥΕΔ, εμποδίζουν σοβαρά το εμπόριο αγαθών όχι μόνο με τη Λιθουανία, αλλά τώρα επηρεάζουν και εταιρείες από άλλα κράτη μέλη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ επανέλαβε ότι η ΕΕ θα σταθεί ενωμένη ενάντια σε όλες τις πολιτικές πιέσεις και τα καταναγκαστικά μέτρα που εφαρμόζονται εναντίον οποιουδήποτε από τα μέλη της.

Μπορέλ και Μπλίνκεν συμφώνησαν να διατηρήσουν στενή επαφή σχετικά με όλους αυτούς τους τομείς προτεραιότητας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

22 Δεκεμβρίου, 2021 23:54

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner