Breaking News
ΔΡ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΦΑΕΛΟΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ;”
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ (ΚΕΔΙΣΑ) ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ (WEBINAR) ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Η ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2027: ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ», 29/4/2026
ΟΙ ΔΕΞΙΕΣ ΑΜΥΝΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ
ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: “Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ” – ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΕ;
9 ΜΑΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: “ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ” ΣΤΙΣ 15 ΜΑΙΟΥ Η ΕΚΠΤΩΣΗ 4% ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΕΞΟΦΛΗΣΗ
ΜΕ ΘΡΙΑΜΒΟ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΑΕΚ 78-65 ΤΗ ΜΑΛΑΓΑ
8 ΜΑΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΕΣ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΥΓΓΑΡΙΑ: ΑΜΕΣΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ* ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ «μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ την ώρα που το Κίεβο ζητεί την ένταξή του στην Ατλαντική Συμμαχία μετά την εισβολή της Ρωσίας.«Οι χώρες του ΝΑΤΟ συμφωνούν η Ουκρανία να γίνει μέλος της Συμμαχίας, αλλά ταυτόχρονα αυτό αποτελεί μακροπρόθεσμη προοπτική», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ κατά την επίσκεψή του στην Φινλανδία προσθέτοντας ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα «πλαίσιο» για την αποφυγή κάθε νέας εισβολής στο μέλλον.

«Το θέμα σήμερα είναι να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα παραμείνει ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και για τον λόγο αυτόν πρέπει να την υποστηρίξουμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Ο πόλεμος του προέδρου Πούτιν στην Ουκρανία συνεχίζεται και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι θα αλλάξει τα σχέδιά του. Θέλει να ελέγξει την Ουκρανία και δεν ετοιμάζεται για ειρήνη , αλλά για περισσότερο πόλεμο».«Οφείλουμε επίσης να βρούμε πλαίσια που θα διασφαλίσουν ότι ο πρόεδρος Πούτιν και η Ρωσία δεν θα εισβάλουν ξανά στην Ουκρανία», είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ έχοντας στο πλευρό του την πρωθυπουργό της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν.Για τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ είναι πλέον καιρός η Αγκυρα και η Βουδαπέστη να επικυρώσουν την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.«Τόσο η Φινλανδία, όσο και η Σουηδία έχουν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο της τριμερούς συμφωνίας τους με την Τουρκία τον περασμένο Ιούνιο στην Μαδρίτη», επέμεινε ο γενικός γραμματέας.

Mε πληροφορίες από:  ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Anixneuseis.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner