ΔΙΕΘΝΗ
REUTERS: ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ “27”

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να συμφωνήσουν στη Σύνοδο Κορυφής αργότερα σήμερα, ότι το πακέτο των κυρώσεων που προετοιμάζεται θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, ως τιμωρία για τη Μόσχα που εισέβαλε στην Ουκρανία, αλλά να εξαιρεί τις παραδόσεις αργού μέσω αγωγών.

Ωστόσο, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, καθώς δεν είναι σε θέση να συμφωνήσουν σε όλες τις λεπτομέρειες για το εμπάργκο, οι ηγέτες θα αφήσουν την τελική συμφωνία για το πακέτο των κυρώσεων, για αργότερα.

“Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφωνεί ότι το έκτο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας θα καλύπτει το αργό πετρέλαιο, καθώς τα πετρελαϊκά προϊόντα που παραδίδονται από τη Ρωσία στα κράτη-μέλη, με προσωρινή εξαίρεση του αργού που παραδίδεται από αγωγούς”, αναφέρει προσχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου που έχει στην κατοχή του το Reuters.

Επομένως, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί το τη Σύνοδο να οριστικοποιήσει και να το εγκρίνει χωρίς καθυστέρηση, διασφαλίζοντας θεμιτό ανταγωνισμό και ίσους όρους ανταγωνισμού στην ενιαία αγορά της ΕΕ και αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών, σε περίπτωση αιφνίδιας διακοπής του εφοδιασμού, αναφέρεται στο προσχέδιο.

Προστίθεται ότι τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα της προσωρινής εξαίρεσης για το αργό που παραδίδεται από αγωγούς, το συντομότερο δυνατό.

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner