Breaking News
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ: ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ
ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ: “Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΟΥ ΕΡΩΤΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΑ 67” – Η ΣΠΑΝΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ
21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο Αν. Τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος, μίλησε στο Extra tv και στον Νίκο Νικολόπουλο στην εκπομπή «Το Μαξίμου ακούει;» (10-4-26) για το Άγιο Πάσχα και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις !
Ο Πάνος Αβραμόπουλος στο «Onechannel» με τον Βαγγέλη Καποδίστρια 17-4-26 !
Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΟ ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ – ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΠΑΟΚ ΕΓΙΝΕ 100 ΧΡΟΝΩΝ
20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – Η SELFIE ME ΤΟΝ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣIΑ: ΠΟΙΝH ΚAΘΕΙΡΞΗΣ ΟΚΤΩ ΕΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΡΩΣΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών σε έναν Ρώσο, τον οποίο έκρινε ένοχο για εσχάτη προδοσία, με την κατηγορία ότι παρέδιδε απόρρητες πληροφορίες στις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο ηλικίας 52 ετών Βλαντίμιρ Βασίλιεφ συνελήφθη στη Ρωσία και συγκεκριμένα στην περιοχή Ζαμπκαϊκάλσκι που συνορεύει με την Κίνα και τη Μογγολία τον Αύγουστο του 2019, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Η δίκη του διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και ως εκ τούτου δεν έγιναν γνωστές άλλες λεπτομέρειες, λόγω της φύσης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πηγή της οποία επικαλείται το πρακτορείο TASS, ο Βασίλιεφ παραδέχθηκε την ενοχή του, συγκεκριμένα ότι διαβίβαζε απόρρητές κρατικές πληροφορίες στις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες τα οποία θα μπορούσαν να βλάψουν τα εθνικά συμφέροντα.

Πέρυσι, οι ρωσικές εισαγγελικές αρχές παρέπεμψαν στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας έναν εξέχοντα Ρώσο επιστήμονα, ισχυριζόμενοι ότι διαβίβαζε κρατικά μυστικά στην Κίνα. Επίσης τον περασμένο Οκτώβριο ένας άλλος επιστήμονας συνελήφθη στη Σιβηρία με την κατηγορία ότι διαβίβαζε στην Κίνα τεχνολογίες.

Τους τελευταίους μήνες υπήρξε πλήθος παρόμοιων υποθέσεων για εσχάτη προδοσία.

Ειδικότερα, η υπόθεση του πρώην δημοσιογράφου Ιβάν Σαφρόνοφ ο οποίος κατηγορείται για εσχάτη προδοσία, έχει εξοργίσει τους υποστηρικτές του, καθώς η μυστικότητα με την οποία περιβάλλεται το κατηγορητήριο εναντίον του καθιστά δύσκολη τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Mε πληροφορίες από: ΑΜΠΕ, Reuters, TASS

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner