Breaking News
Ο Πάνος Αβραμόπουλος στην εκπομπή «ΝΕΤ 24», με τον Βασίλη Ταλαμάγκα στo Extra tv, 30-4-26, 10:00 μ.μ., για το αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκο Παναγούλη !
ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΝΣΚ: ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΕ ΜΑΤΙ ΜΑΔΡΑ ΚΑΙ ΤΕΜΠΗ
ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΡΤΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ
ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΙΡΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ – “ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”
Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΓΕΛΙΑ: “ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΓΑΛΛΙΚΑ”
29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΤΡΙΤΗ, 28-4-26 ΚΑΙ ΩΡΑ: 8:00 Μ.Μ., ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ «ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ»!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΟΛΠΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Υπό την αφόρητη πίεση της λαϊκής κατακραυγής η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας τρέχουν να μαζέψουν το κόστος από τη φονική φωτιά στο Μάτι

 

 

Κάθε μέρα και ένα βήμα πίσω, κάθε μέρα και μία απελπισμένη επικοινωνιακή κίνηση από την κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την λαϊκή κατακραυγή και να μετριάσει το πολιτικό κόστος από την ανείπωτη τραγωδία και τη βιβλική καταστροφή στην Ανατολική Αττική.

Έπρεπε να περάσουν επτά ολόκληρες μέρες από την αποφράδα περασμένη Δευτέρα για να αντιληφθεί ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν μπορεί να αρνείται την προσωπική παρουσία στο χώρο του δράματος. Πιεσμένο αφόρητα από την έντονη κριτική, που δέχεται ο πρωθυπουργός, το επικοινωνιακό επιτελείο οργάνωσε τελικά έστω και μία επίσκεψη παρωδία: Ο κ. Τσίπρας πήγε χωρίς κάμερες το πρωί της Δευτέρας σε έναν «ελεγχόμενο» χώρο στο Μάτι, συνομίλησε κυρίως με πυροσβέστες και στρατιώτες και μόνο με έναν (!!!) πολίτη και έφυγε πριν καν συμπληρώσει μία ώρα στην «επιτόπια» επόπτευση.

https://youtu.be/C_-Ua5-Uybc

Κάτι ανάλογο έγινε και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος δέχεται σφοδρή κριτική για τους χειρισμούς της υπόθεσης, ιδίως με την περιβόητη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου το βράδυ της μοιραίας νύχτας, με τον κ. Τσίπρα να κάνει περίεργα «ανέφελους» διαλόγους με τους υπουργούς και τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, χωρίς την παραμικρή αναφορά σε νεκρούς, την ύπαρξη των οποίων γνώριζαν ήδη οι αρμόδιοι.

Σε μία έκτακτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Τζανακόπουλος προσπάθησε μεν να σταματήσει τη σεναριολογία περί ανασχηματισμού και καρατόμησης υπευθύνων για λάθος χειρισμούς, αναγνώρισε ωστόσο ότι η έμπρακτη συγνώμη που ζητά προφανώς η κυβέρνηση από τους πολίτες σημαίνει την εφαρμογή πολιτικών δράσεων, που θα αποτρέψουν μία νέα τραγωδία στο… μέλλον.

Αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης παραδέχθηκε ότι δεν υπήρξε αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, εκείνες τις δύσκολες ώρες.

Ακόμη και για το θέμα της απόκρυψης των νεκρών την μοιραία Δευτέρα το βράδυ, οι υπουργοί και άλλα στελέχη μετέδωσαν μία θολή εικόνα χθες, ομολογώντας ορισμένοι (όπως ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης) ότι υπήρχε γνώση, αλλά μόλις έφυγαν οι κάμερες από τη συνεδρίαση του Συντονιστικού και γι’ αυτό δεν αναφέρθηκε κάτι σχετικό κατά την απ’ ευθείας ενημέρωση του πρωθυπουργού.

Οι ελιγμοί αυτοί είναι προφανές ότι απηχούν το αγωνιώδες εγχείρημα της κυβέρνησης να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα, που σχετίζονται με χειρισμούς και παραλείψεις της τις κρίσιμες ώρες που η φωτιά κατέκαιε την Ανατολική Αττική.

Αποσπασματικές και σπασμωδικές κινήσεις, κυρίως επικοινωνιακού χαρακτήρα και με κύριο στόχο να προφυλαχθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένα σχέδιο πολιτικής διαχείρισης του θέματος, πέρα από την γνωστή ρητορική ότι «για όλα φταίνε οι προηγούμενοι».

Αντικρουόμενες εισηγήσεις φτάνουν και εξετάζονται στο Μαξίμου, χωρίς μία σαφή κατεύθυνση: Άλλες μιλούν για άμεσες ενέργειες και πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, ώστε να μην χαθεί κι άλλος χρόνος και φουντώσει η λαϊκή δυσαρέσκεια κι άλλες είναι στη λογική να αφεθεί το θέμα στο χρόνο και να μην ληφθούν αποφάσεις εν θερμώ, που θα προδίδουν αμηχανία ή ακόμα και πανικό.

 

Πηγή:Protothema.gr

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner