Μετά την προειδοποίηση του ΕΟΔΥ για τα αυξημένα κρούσματα γρίπης με νέα ανακοίνωσή του, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς καταγράφεται έκρηξη κρουσμάτων.
Ο ΕΟΔΥ συνιστά στους πολίτες να λαμβάνουν με ιδιαίτερη συνέπεια μέτρα προφύλαξης από τα τσιμπήματα κουνουπιών, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διαγνωσθεί συνολικά 146 περιστατικά λοίμωξης από τον ιό Δυτικού του Νείλου στη χώρα, εκ των οποίων τα 134 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εννέα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τρία περιστατικά είναι υπό διερεύνηση.
«Καθώς βρισκόμαστε στην κορύφωση της εποχικής έξαρσης του ιού, κατά το προσεχές διάστημα αναμένονται και άλλα περιστατικά στη χώρα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σημειώνει ο ΕΟΔΥ.
Πηγή: Οroposreoport.blogspot.com
















Leave a comment