Το P.E.R.S.O.N.A.L.I.T.I.E.S. ταξίδεψε στις μακρινές Βρυξέλλες για να παρακολουθήσει από κοντά το σεμινάριο που διοργάνωσε η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων με τίτλο:
Ο πόλεμος στην Ουκρανία και τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη;
Μέσα σε όλα τα ευτράπελα του ταξιδιού, από το στήσιμο του ταξί στο αεροδρόμιο 2 ωρών, ενώ είχε γίνει η κράτηση μέσω μεγάλης πλατφόρμας, μέχρι την απώλεια των αποσκευών, που δεν έφτασαν ποτέ στις Βρυξέλλες μας έτυχε και κάτι καλό! Εκεί, γνωρίσαμε τον Έλληνα που μεταφέρει εδώ και πολλά χρόνια Έλληνες, αλλά και ξένους με το στόλο ταξί που διαθέτει στις Βρυξέλλες. Απογοητευμένοι και ταλαιπωρημένοι όπως είμασταν, κάποιος από την ομάδα σκέφτηκε να απευθυνθεί στην ομάδα των Ελλήνων του Βελγίου στο F.B. η ανταπόκριση ήταν άμεση και έτσι γνωριστήκαμε δια ζώσης με τον αγαπημένο κ. Λάμπρο μας.
Μας περίμενε έξω από το ξενοδοχείο με το πολυτελές βανάκι και την μοναδική ελληνική φιλοξενία που προσφέρει στους πελάτες- επιβάτες του. Μέσα στο πολυτελές Βανάκι υπήρχαν νερά για κάθε επιβάτη, υγρά μαντηλάκια, μάσκες για κάθε περίπτωση και φυσικά το ζεστό χαμόγελό του. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την οικολογική καινοτομία και τις μεθόδους που έχουν αναπτύξει οι Βρυξέλλες ως πόλη πρότυπο, αλλά και γύρω από τον άνθρωπο που θέσπισε τις πρώτες αξίες της Κυκλικής Οικονομίας, τον Δρ. Νομικής και Διευθυντή της Ε.Ε σε θέματα Ενέργειας και Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Κρεμλή. Εδώ και πολλές δεκαετίες ο Λάμπρος Χρυσανθόπουλος ζει και δραστηριοποιείται στις Βρυξέλλες, αλλά δε θέλει με τίποτα μέσα του να ξεχάσει την πανέμορφη παραλιακή Ναύπακτο, την πόλη του.
Έναν άνθρωπο, πόσο μάλλον το ανάστημα ψυχής του, το μετράς κατά τη χειραψία, δυνατή και στοιβαρή με βλέμμα εσωτερικής απεύθυνσης. Μας εξήγησε πότε άφησε το τιμόνι της μεταφορικής εταιρείας που είχε και πότε, αποφάσισε να ασχοληθεί συστηματικά με τον κλάδο της επαγγελματικής μεταφοράς που προσφέρει ο χώρος του ταξί. Άκουσα με πάρα πολύ προσοχή τα βήματα της προσωπικής του διαδρομής, και μέσα σε αυτά αναγνώρισα υπέρτατους κώδικες αξιών και ηθικής. Από την πλευρά μας, ως ελάχιστο αντίβαρο στην φιλοξενία του Λάμπρου, προσφέραμε γλυκιά μπουγάτσα, που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη και έναν αναμνηστικό πάπυρο με τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα που ταξίδεψε από τους μακρινούς Δελφούς για να συναντήσει τον Λάμπρο.
Στις φωτογραφίες φαίνεται ευδιακρίτως η όμορφη διάθεση της ομάδας. Τελικά, το Ελληνικό στοιχείο , η Ελληνική γλώσσα και ο Ελληνικός Πολιτισμός, είναι αυτά που πάντα θα μας ενώνουν, ασχέτως από ποιο σημείο της Ελλάδας προερχόμαστε!
Ήξερα από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας, ότι ο κ. Λάμπρος διαθέτει ιδιαίτερο επιχειρηματικό δαιμόνιο και ότι είναι άνθρωπος που έχει συλλέξει σπουδαίες επαγγελματικές εμπειρίες κατά τη διαδρομή της επαγγελματικής του πορείας. Μας εξιστόρησε τη δική του ανθρώπινη ιστορία, όπου ακούγοντάς της συναντήσαμε και δικά μας αγαπημένα πρόσωπα. Ιδιαίτερη μνεία φυσικά έκανε στον τόπο του και την οικογένειά του. Η Ναύπακτος ανασαίνει μέσα του και σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται δράττεται της ευκαιρία και επισκέπτεται την ιδιαίτερη του πατρίδα.
Μας συνόδευσε ως το αεροδρόμιο, όπου λίγο πριν την πτήση, ο φωτογράφος της παρέας, Βασίλης Κουτρουμάνος, τράβηξε τη συνομιλία μας και την οποία θα απολαύσετε από τις σελίδες του personaities τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι η ενσυναίσθηση και το αίσθημα δικαίου που τον διακατέχουν ως χαρακτήρα. Μίλησε τόσο για τον αγώνα που κάνει ο ίδιος, αλλά και οι συνάδελφοί του και αν μη τι άλλο, εισπράξαμε στο έπακρον τον επαγγελματισμό , το σεβασμό και τη συναδελφικότητα που τρέφει ο ένας για τον άλλο.
Η ζωή του συνυφασμένη με χιλίομετρα τι άλλο, όπου η κάθε μία από αυτές είναι μία γλυκιά ή μία απείρως πιο γλυκιά γεύση στο άλμπουμ της μνήμης. Πλούσιος, φτωχός, αναγωρίσιμος, επιχειρηματίας, η γιαγιά με τον παπού από το χωριό που ήρθε να επισκεφτεί τα εγγόνια της, ευρωβουλευτές, υπουργοί, βιοπαλεστές, καλλιτέχνες, άνευ σημασίας. Η εξυπηρέτηση είναι η ίδια για όλα τα status quo.
Προαπαιτούμενο ο πελάτης να χαμογελάσει. Μεγαλύτερη προσδοκία από τον ευχαριστημένο πελάτη, κάποιοι να γίνουν και φίλοι. Διάττοντες αστέρες της καλλιτεχνικής κυρίως πραγματικότητας τον επιλέγουν για την μεταφορά τους στις Βρυξέλλες και ο ίδιος με ιδιαίτερη χαρά φωτογραφίζει στιγμές τους, στο προσωπικό του χρονολόγιο στο F.B.
Απολαύστε λοιπόν σε διάφορα φωτογραφικά ενσταντέ, ανάμεσα σε διάσημους Έλληνες που επισκέφτηκαν τις Βρυξέλλες, βλέποντας τις φωτογραφίες χαμογελάω συνομωτικά, γιατί τελικά κι εμείς με μία αληθινή διασημότητα περιφερόμασταν στους δρούμους των Βρυξελλών. Αγαπημένε Λάμπρο σε ευχαριστούμε για όλα, τις κουβέντες, το χαμόγελο και φυσικά την ελληνική λεβεντιά!
Αν λοιπόν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες απευθυνθείτε στο Λάμπρο . Σε έναν από τους καλύτερους μεταφορείς ταξί των Βρυξελλών. Η εταιρία του αναλαμβάνει επίσης και σχεδιασμό υπέροχων αποδράσεων και κάνει κατά κανόνα door to door παραδόσεις. Εμπιστευθείτε τον με κλειστά μάτια!
Ποιά είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις επιβατών που έχεις μεταφέρει; Θα τη μοιραστείς μαζί μας;
Θα μπορούσα να πω τον Κώστα το Χατζή, για την απλότητά του, τον επαγγελματισμό του και την ηλικία του, ενώ είναι 86 ετών, έχει απίστευτο πάθος για το τραγούδι. Έβγαλε πρόγραμμα δύο ωρών χωρίς κανένα διάλειμμα. Φυσικά δεν μπορώ να παραλείψω το μοναδικό Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Είχε άλλο βάθος αυτός ο άνθρωπος. Ήταν ευθυτενής, μετρημένος και μεστός!
(Εδώ ομολογουμένως συγκινήθηκα, γιατί ο Λαυρέντης μας λείπει πολύ!)
Πού βρίσκει κανείς καλό Ελληνικό φαγητό στις Βρυξέλλες;
Τα εστιατόρια των Ελλήνων στις Βρυξέλλες έχουν αναβαθμιστεί όλα και προσωπικά κλίνω προς τις αγνές παραδοσιακές γεύσεις. Ευτυχώς όλοι σχεδόν οι Έλληνες επιχειρηματίες της εστίασης εδώ στις Βρυξέλλες έχουν κάνει τρομερό αγώνα και έχουν επενδύσει σε έμπειρο προσωπικό, αλλά και νόστιμες ακριβές πρώτες ύλες. Έχουν εστιάσει όχι μόνο στην ποιότητα, αλλά και στον τρόπο που προσφέρεται η υπηρεσία εξυπηρέτησης στο χώρο της σύγχρονης γαστρονομίας. Ευτυχώς ο καθένας αποτελεί μία ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα νότα στο γευστικό πεντάγραμμο και όλοι μαζί συνθέτουν μία πεντανόστιμη μελωδία της ατόφιας Ελληνικής Παραδοσιακής Κουζίνας.
Υπάρχει ανταγωνισμός στο χώρο του ταξί τόσο από άλλους Έλληνες και από ξένους συναδέλφους;
Ο ανταγωνισμός δεν παύει ποτέ και είναι καλό να υπάρχει! Σε βάζει σε μία θέση εγρήγορσης και αυτοβελτίωσης στο πλαίσιο όμως της επαγγελματικής και συναδελφικής άμιλλας.
Σχετικά με τη βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, γιατί θα έπρεπε κάποιος να επισκεφτεί τη Ναύπακτο;
Πανέμορφη πόλη, φιλόξενοι κάτοικοι, καθαρές παραλίες και νοστιμότατο φαγητό . Η Ναύπακτος αποτελεί άξια πρέσβειρα της γνήσιας Ελληνικής φιλοξενίας και όλες οι υπηρεσίες στην εστίαση και τον τουρισμό προσφέρονται σε άκρως προσιτές τιμές.
Θα κλείσουμε έτσι. Θα σου πω μία λέξη και θα μου πεις το πρώτο πράγμα που θα σου έρθει στο μυαλό…έτοιμος; Ναύπακτος!
Γρίμποβο , η παραλία που μεγάλωσα και που πάντα θα κουβαλάω στην ψυχή μου.
Πηγή: Βci24news.com
















Leave a comment