Breaking News
H EE ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η “ΣΙΩΠΗ” ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ: “ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ – ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ”
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ: ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ
ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ: “Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΟΥ ΕΡΩΤΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΑ 67” – Η ΣΠΑΝΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ
21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο Αν. Τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος, μίλησε στο Extra tv και στον Νίκο Νικολόπουλο στην εκπομπή «Το Μαξίμου ακούει;» (10-4-26) για το Άγιο Πάσχα και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις !
Ο Πάνος Αβραμόπουλος στο «Onechannel» με τον Βαγγέλη Καποδίστρια 17-4-26 !
Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΟ ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ – ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΠΑΟΚ ΕΓΙΝΕ 100 ΧΡΟΝΩΝ
ΔΙΕΘΝΗ
Η ΤΟΥΡΚIΑ ΑΡΝHΘΗΚΕ ΤΟΝ EΛΕΓΧΟ ΣΕ ΠΛΟIΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤHΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠAΡΓΚΟ OΠΛΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒYΗ

Σύμφωνα με έκθεση, ελέγχθηκαν 4.002 εμπορικά πλοία, ενώ επιθεωρήθηκαν διεξοδικά 20 ύποπτα πλοία, από τα οποία το ένα μεταφέρθηκε σ’ ευρωπαϊκό λιμάνι, όπου και εκφορτώθηκε το φορτίο του

Από τον Απρίλιο του 2020, οπότε και ξεκίνησε η ναυτική αποστολή της ΕΕ «IRINI» για την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη από τον ΟΗΕ, η Τουρκία αρνήθηκε έξι φορές την επιθεώρηση πλοίων της που κατευθύνονταν προς τη χώρα της βόρειας Αφρικής.

Η ανεξάρτητη ενημερωτική πύλη «Libya Review», αποκάλυψε το περιεχόμενο έκθεσης της επιχείρησης «IRINI», με λεπτομέρειες για το έργο της όλους αυτούς τους μήνες. Σύμφωνα με την έκθεση ελέγχθηκαν 4.002 εμπορικά πλοία, ενώ επιθεωρήθηκαν διεξοδικά 20 ύποπτα πλοία, από τα οποία το ένα μεταφέρθηκε σ’ ευρωπαϊκό λιμάνι, όπου και εκφορτώθηκε το φορτίο του.

Επίσης στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI», διερευνήθηκαν 610 ύποπτες πτήσεις, 25 αεροδρόμια και 16 λιμάνια, ενώ υποβλήθηκαν 31 ειδικές εκθέσεις στην ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για τη Λιβύη.

Η «IRINI» εξέδωσε 48 συστάσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες επιβολής του νόμου για την επιθεώρηση ύποπτων πλοίων στα λιμάνια των κρατών μελών Ε.Ε., 39 από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν.

Τον Σεπτέμβριο, παρακολούθησε επίσης 36 ύποπτες πτήσεις, 25 αεροδρόμια και 16 λιμάνια και εξέδωσε 7 συστάσεις επιθεώρησης για ύποπτα πλοία που βρίσκονται στα λιμάνια των χωρών της ΕΕ. «Όλες οι επιθεωρήσεις πραγματοποιούνται πάντα σύμφωνα με το πλαίσιο των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου» αναφέρει η έκθεση.

Τα 24 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεργάζονται για να σταματήσουν το λαθρεμπόριο όπλων στη Λιβύη, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 

 

 

Πηγή: Protothema.gr

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner