μ.Χ.
-
1453
Ο Μωάμεθ Β’, επικεφαλής 250.000 ανδρών, φτάνει προ των τειχών της Κωνσταντινούπολης.
-
1925
Αποφασίζεται στην Ελλάδα η εφαρμογή του οκταώρου τμηματικά, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των διαφόρων εταιριών.
-
1956
Μαθητές του Γυμνασίου και του Κολεγίου Πάφου, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας το σύνθημα «Ένωσις», έρχονται σε σύγκρουση με ισχυρές αγγλικές δυνάμεις στο Κτήμα.
-
1980
Παρουσιάζεται για πρώτη φορά ο κύκλος τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι «Η Εποχή της Μελισσάνθης», σε συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.
-
1982
Η Αργεντινή καταλαμβάνει τις Μαλβίδες Νήσους, που τις θεωρεί δικές της, ενώ τα ίδια νησιά με το όνομα Φόκλαντς ανήκουν στη Μ. Βρετανία. (Πόλεμος των Φόκλαντς)
-
1986
Βόμβα εκρήγνυνται σε αεροσκάφος της TWA, ενώ πετά πάνω από το Άργος, με αποτέλεσμα τέσσερις επιβάτες να σκοτωθούν και άλλοι πέντε να τραυματιστούν. Τη βόμβα τοποθέτησε η αραβική τρομοκρατική οργάνωση του Αμπού Νιντάλ.
Πηγή: SanSimera.gr
















Leave a comment