Breaking News
Ο Πάνος Αβραμόπουλος μίλησε στο ΑΡΤ tv, στο Εκρηκτικό Δελτίο με την Σοφία Παραδείση στις 8-10-25 !
«Από μένα αντίο» Βάλια Πετούρη «Εκδόσεις Μίνωας»
 Συνέντευξη του Αναπληρωτή Γραμματέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ  Πάνου Αβραμόπουλου στο «Παρασκήνιο» 4-10-25 !
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ 24 EUROFIGHTER ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ
ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΙΝΑ ΜΑΤΣΑΔΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Η 114 ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΑΪΒΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ»-AMALIA HOTEL-ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025
ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Δ. ΧΟΥΠΗΣ – ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ CHAPTERS SOLON HJ-04 & ΦΑΛΗΡΕΑΣ HJ-38 ΣΤΟ ΕΚΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ: ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ

Οι πωλήσεις λιανικής στην Κίνα υπέστησαν τον Απρίλιο τη μεγαλύτερη πτώση τους εδώ και δυο χρόνια, ενώ η ανεργία αυξήθηκε απότομα, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα, εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Τον περασμένο μήνα τέθηκε σε lockdown η Σαγκάη, η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας με 25 εκατομμύρια κατοίκους. Δεν προβλέπεται σε αυτό το στάδιο γενική άρση των περιορισμών.

Βασικός δείκτης των δαπανών των νοικοκυριών, οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν τον Απρίλιο κατά 11,1% σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε η κινεζική εθνική στατιστική υπηρεσία.

Επρόκειτο για τον δεύτερο συναπτό μήνα που ο δείκτης σημείωσε πτώση (–3,5% τον Μάρτιο).

Στο μεταξύ ο δείκτης της ανεργίας, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την κυβέρνηση, έφθασε το 6,1% τον Απρίλιο. Το επίπεδό της πλησίασε το απόλυτο ρεκόρ, που είναι το 6,2% που είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο του 2020, στο απόγειο του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Ο δείκτης αυτός σκιαγραφεί ωστόσο ατελή πίνακα της συγκυρίας: στην Κίνα, ο δείκτης της ανεργίας αφορά μόνο τους κατοίκους των πόλεων, εξαιρεί τα δεκάδες εκατομμύρια μετανάστες εργαζόμενους, που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι και σε μόνιμη επισφάλεια.

Το Πεκίνο έχει ορίσει τον στόχο να δημιουργηθούν φέτος 11 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης, αριθμός μειωμένος σε σύγκριση με το 2021 (12,69 εκατ.).

Στόχος που διόλου ενημερώνει όσον αφορά τον αριθμό των θέσεων εργασίας που καταστρέφει η υγειονομική κρίση.

Η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε τον Απρίλιο πτώση 2,9% σε ετήσια βάση, ενώ αυξήθηκε κατά 5% τον Μάρτιο.

Αναλυτές που συμβουλεύθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο ανέμεναν απλώς επιβράδυνση (+0,5%), όμως η επιβολή αυστηρού περιορισμού στη Σαγκάη προκάλεσε αρρυθμίες στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Πηγή: Vradini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *