«Ενας αμερικανός αξιωματούχος δεν υποκλίνεται. Φαίνεται ότι την έχουν καλέσει στο γραφείο του διευθυντή και αυτή ακριβώς είναι η οπτική που αγαπούν οι Κινέζοι», λένε αμερικανοί ειδικοί για τις υποκλίσεις της Γέλεν μπροστά στον κινέζο ομόλογό της.
«Ποτέ, ποτέ, ποτέ», είπε στην The Post ο Μπράντλεϊ Μπλέικμαν, ανώτερος υπάλληλος στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους. «Ενας αμερικανός αξιωματούχος δεν υποκλίνεται. Φαίνεται ότι την έχουν καλέσει στο γραφείο του διευθυντή και αυτή ακριβώς είναι η οπτική που αγαπούν οι Κινέζοι».«Η υπόκλιση δεν αποτελεί μέρος του αποδεκτού πρωτοκόλλου», συμφώνησε ο Τζέρομ Κοέν, επίτιμος καθηγητής στο NYU και ειδικός στο κινεζικό δίκαιο και την κυβέρνηση.
#US Treasury Secretary Janet Yellen bows multiple times to #Chinese Communist Party economy czar.
That much bowing is definitely excessive and gives the appearance of submission. It's embarrassing.pic.twitter.com/0pXcIao1a1
— Indo-Pacific News – Geo-Politics & Military News (@IndoPac_Info) July 9, 2023
Μπέρδεψε το όνομα
Λίγες στιγμές αργότερα, η Γέλεν μπέρδεψε το όνομα του He, αποκαλώντας τον «αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Hu» καθώς άνοιξε την πρώτη επίσημη συνάντηση των ΗΠΑ με τον οικονομικό επικεφαλής της Κίνας, έναν πιστό του Σι Τζινπίνγκ που διορίστηκε στη θέση αυτή τον Μάρτιο.
Πηγή: In.gr
















Leave a comment