ΔΙΕΘΝΗ
TO EVER GIVEN «ΑΠΟΚΟΛΛΗΘΗΚΕ» ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ

«Αποκολλήθηκε» νωρίς το πρωί της Δευτέρας το πλοίο Ever Given, το οποίο παρέμενε «σφηνωμένο» στη Διώρυγα του Σουέζ για συνολικά έξι ημέρες, όπως μεταδίδουν ξένα διεθνή πρακτορεία.

Σύμφωνα με το Βloomberg, το Ever Given πλέει πλέον ελεύθερο, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη σαφές πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη ζωτικής σημασίας πλωτή οδό.

Υπενθυμίζεται ότι η διώρυγα, από την οποία περνά περίπου το 10% του θαλάσσιου εμπορίου, έχει αποκλειστεί από την Τρίτη από το Ever Given, ένα πλοίο χωρητικότητας 20.000 εμπορευματοκιβωτίων και 220.000 τόνων που εκμεταλλεύεται η ταϊβανέζικη ναυτιλιακή εταιρία Evergreen, γεγονός που προκαλεί σημαντικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις ορισμένων εμπορευμάτων.

Η συνολική αξία των επηρεαζόμενων αγαθών διαφέρει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις: από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον Τζόναθαν ‘Οουενς, εμπειρογνώμονα στο Πανεπιστήμιο του Σάλφορντ, έως 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τη Lloyd’s List, τη βρετανική εφημερίδα για τις θαλάσσιες μεταφορές.

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner