ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
TO ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

Το AirCar της σλοβακικής Klein Vision, που μετατρέπεται από σπορ αυτοκίνητο σε αεροσκάφος σε λιγότερα από τρία λεπτά και καίει απλή βενζίνη, έκανε ένα ακόμα βήμα προς την παραγωγή με την πρώτη του πτήση πάνω από την πρωτεύουσα της χώρας.

Η πτήση, υπό την επίβλεψη της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Σλοβακίας, είχε διάρκεια 35 λεπτών, ανάμεσα στα διεθνή αεροδρόμια της Νίτρα και της Μπρατσιλάβα, και στα πηδάλια βρισκόταν ο εφευρέτης καθηγητής Stefan Klein, συν-ιδρυτής της εταιρείας μαζί με τον Anton Zajac. Αυτή ήταν η 142ή επιτυχημένη προσγείωση του AirCar.

Η μετατροπή του AirCar από αυτοκίνητο σε ελαφρύ αεροσκάφος, και το αντίθετο, γίνεται σε λιγότερο από τρία λεπτά – με την αφαίρεση των φτερών και της ουράς του. Φυσικά για τη δεύτερη χρήση του χρειάζεται αεροδιάδρομο.

Το δεύτερο πρωτότυπο του ΑirCar είναι ικανό να πετύχει αυτονομία πτήσης 1.000 χιλιομέτρων, επιτυγχάνοντας ταχύτητα 300 km/h χάρη στον κινητήρα 300 ίππων του. Το πρώτο πρωτότυπο είχε κινητήρα 160 hp της BMW και ταξίδευε σε υψόμετρο 8.200 ποδών (2.500 μέτρων) με ταχύτητα 190 km/h.

Η Klein Vision έχει συμπληρώσει πάνω από 40 ώρες δοκιμαστικών πτήσεων του πρώτου πρωτοτύπου, πάντα με την επίβλεψη της σολοβάκικης πολιτικής αεροπορίας. Δεδομένου ότι διαθέτει, για λόγους ασφαλείας, και βαλλιστικό αλεξίπτωτο, δεν αποκλείεται το AirCar να είναι το δημιούργημα που θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο δεκαετιών του ιπτάμενου αυτοκινήτου.

Πηγή: Carandmotor.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *