Breaking News
H EE ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η “ΣΙΩΠΗ” ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ: “ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ – ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ”
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ: ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ
ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ: “Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΟΥ ΕΡΩΤΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΑ 67” – Η ΣΠΑΝΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ
21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο Αν. Τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος, μίλησε στο Extra tv και στον Νίκο Νικολόπουλο στην εκπομπή «Το Μαξίμου ακούει;» (10-4-26) για το Άγιο Πάσχα και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις !
Ο Πάνος Αβραμόπουλος στο «Onechannel» με τον Βαγγέλη Καποδίστρια 17-4-26 !
Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΟ ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ – ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΠΑΟΚ ΕΓΙΝΕ 100 ΧΡΟΝΩΝ
ΕΛΛΑΔΑ
TIME OUT: Η ΚΥΨΕΛΗ ΣΤΙΣ 50 ΠΙΟ ΚΟΥΛ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – “ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΧΩΡΙΟ” ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ

Οι γειτονιές της Αθήνας αναγεννιούνται, αποκτώντας τη χαμένη τους αίγλη. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι διεθνή Μέσα αφιερώνουν δημοσιεύματά τους σε περιοχές του κέντρου, μιλώντας για τις ομορφιές τους. Μία από αυτές είναι η Κυψέλη.
Η Κυψέλη με τον πανέμορφο πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη βρίσκεται ανάμεσα στις πιο κουλ γειτονιές του κόσμου. Δημοσιογράφοι και συνεργάτη του διεθνούς οδηγού Time Out και τουλάχιστον 27.000 άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα, δημιούργησαν λίστα με τις πιο κουλ γειτονιές του κόσμου. Η Κυψέλη βρίσκεται ανάμεσά τους στην 16η θέση»

Στη βόρεια πλευρά του κέντρου της Αθήνας, λίγο πιο πέρα από το άβατο των Εξαρχείων, η Κυψέλη είναι μία από τις παλαιότερες γειτονιές της πόλης. Τις τελευταίες δεκαετίες μια πληθώρα μεταναστευτικών κοινοτήτων εγκαταστάθηκαν ανάμεσα στο εκλεκτικό μείγμα της νεοκλασικής, Art Deco και μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής, μετατρέποντάς την σε μία από τις ελάχιστες πραγματικά πολυπολιτισμικές γειτονιές της Ελλάδας.

Δρόμος με δέντρα στην Κυψέλη

Μια γειτονιά γεμάτη ομορφιά / Φωτογραφία: Instagram @mariasarlani
Πρόσφατα, άρχισε να γίνεται «σπίτι» της καλλιτεχνικής κοινότητας της πρωτεύουσας. Η Φωκίωνος Νέγρη αποτελεί το σταυροδρόμι των διαφορετικών κόσμων: Ηλικιωμένοι Έλληνες παίζουν ντόμινο στην πλατεία, βιβλιοπωλεία και γκαλερί τραβούν τα περίεργα βλέμματα των περαστικών και αιθιοπικά εστιατόρια συνυπάρχουν αρμονικά με παραδοσιακά καφενεία.

Γιαγιά σε μπαλκόνι

Η Κυψέλη είναι οι άνθρωποί της / Φωτογραφία: Instagram @ioannisdg
Τι να κάνετε στην Κυψέλη σύμφωνα με το Time Out

Πού να φας: Το μικρούτσικο αλλά πάντα γεμάτο «Μικρά Ασία» είναι το μέρος με την υπέροχη κουρδική κουζίνα. Ξεκινάς με μεζέδες και σαλάτα ταμπουλέ πριν απολαύσει το πικάντικο κεμπάπ. Τα Σαββατοκύριακα καλό είναι να κάνεις κράτηση.

Πού να βγεις για ποτό: Διάσημο για τα νεγκρόνι και για τη διακόσμησή του το Au Revoir, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, το παλαιότερο μπαρ της Αθήνας. Σήμερα, κάθε βράδυ αποτελεί στέκι των ανθρώπων της Τέχνης της Κυψέλης.

Μπουκάλια και πίνακες σε τοίχο
Το Au Revoir / Φωτογραφία: Instagram @starshaped72
Τι να κάνεις: Πέρασε ένα τεμπέλικο κυριακάτικο απόγευμα χαζεύοντας τον κόσμο που πηγαινοέρχεται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, απολαμβάνοντας ένα γεύμα σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες ή πίνοντας μπύρα στο Βίλατζ.

Το It's a Βιλατζ
To It’s a Βιλατζ
Πού να μείνεις: Το Airbnb είναι το καλύτερο ποντάρισμα που μπορείς να κάνεις στη γειτονιά αλλιώς δοκίμασε τον όμορφο ξενώνα Quinta στα κοντινά Εξάρχεια.

Οι ντόπιοι λένε: «Η Κυψέλη έχει υπέροχη ενέργεια. Υπάρχουν άνθρωποι από όλες τις γωνιές του κόσμου αλλά πάλι δίνει την αίσθηση ενός αληθινού χωριού. Είναι τεράστια και λιλιπούτεια ταυτόχρονα».

Δημοτική αγορά Κυψέλης
Δημοτική αγορά Κυψέλης / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Πηγή: Iefimerida.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner