ΔΙΕΘΝΗ
NY TIMES: Ο ΥΙΟΣ ΤΡΑΜΠ ΕΙΔΕ ΡΩΣΙΔΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΝΤΟΝ
Νέα Υόρκη
Τη συνάντηση του γιου του Ντόναλντ Τραμπ και της ρωσίδας δικηγόρου Ναταλία Βεσελνίτσκαγια λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές, με σκοπό την εκμαίευση «καταστροφικών» πληροφοριών για την Χίλαρι Κλίντον, φέρνει στην επιφάνεια δημοσίευμα των New York Times.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιοτ είπε ότι ναι μεν συνάντησε τη ρωσίδα δικηγόρο, ωστόσο, καμία «χρήσιμη» πληροφορία δεν μοιράστηκε.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο γαμπρός του προέδρου των ΗΠΑ, Τζάρεντ Κούσνερ και ο τότε επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να προστεθεί στις έρευνες των αμερικανικών υπηρεσιών σχετικά με τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.

Η συνάντηση με τη Ναταλία Βεσελνίτσκαγια πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου 2016, στον Πύργο του Τραμπ, στη Νέα Υόρκη, και λέγεται ότι αυτή είναι και η πρώτη επιβεβαιωμένη ανάμεσα σε Ρώσο και σε μέλος του στενού οικογενειακού κύκλου του Τραμπ.

Αφού το εν λόγω γεγονός ήρθε στην επιφάνεια από τους New York Times, ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ και η δικηγόρος επιβεβαίωσαν ότι βρέθηκαν, χωρίς ωστόσο η συζήτησή τους να περιλαμβάνει το θέμα της προεκλογικής εκστρατείας.

Η εφημερίδα είπε, μάλιστα, ότι ο γιος του προέδρου συμφώνησε να συναντήσει τη Βεσελνίτσκαγια, καθώς του υποσχέθηκε πληροφορίες, που θα μπορούσαν να αποδειχθούν καταστροφικές για τη Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια των Δημοκρατικών τότε.

Πηγές της εφημερίδες είναι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου, οι οποίοι ήταν ενήμεροι σχετικά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, ένας γνωστός του, του ζήτησε να βρεθεί με τη ρωσίδα δικηγόρο, καθώς του είπε ότι είχε πληροφορίες που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες για την προεκλογική εκστρατεία.

«Δεν ειπώθηκε το όνομά της πριν τη συνάντηση. Ζήτησα από τον Τζάρεντ και τον Πολ να είναι παρόντες, αλλά δεν τους είπα τίποτα ουσιαστικό σχετικά» δήλωσε ο Τραμπ τζούνιορ.

«Η γυναίκα είπε ότι είχε πληροφορίες για άτομα που συνδέονται με τη Ρωσία, χρηματοδοτούν την Εθνική Επιτροπή και υποστηρίζουν την Χίλαρι Κλίντον».

«Οι δηλώσεις ήταν αόριστες, διφορούμενες και δεν έβγαζαν νόημα. Δεν δόθηκε καμία λεπτομέρεια και φάνηκε γρήγορα ότι δεν επρόκειτο για πληροφορίες σημασίας».

Σύμφωνα με ανάλυση του BBC, είναι η πρώτη φορά που φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία για συνάντηση μελών του στενού κύκλου του Τραμπ και καλά δικτυωμένου Ρώσου, πριν τις αμερικανικές εκλογές. Η πρόθεση, μόνο, του να συζητηθούν πληροφορίες, πιθανόν καταστροφικές για την Κλίντον, είναι το κλειδί στο παζλ.

Τα νέα αυτά είναι δυσάρεστα και για τους άλλους δυο εμπλεκόμενους, τον γαμπρό του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ και του επικεφαλής της καμπάνιας, Πολ Μάναφορτ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις δικές τους κατηγορίες εμπλοκής με τη Ρωσία.

Μέχρι στιγμής, κανείς από τους δυο δεν έχει κάνει σχόλιο.

Το Μάιο, ο πρόεδρος Τραμπ επέμεινε ότι δεν είχε καμία συνεννόηση με τους Ρώσους, αλλά «αυτό είναι κάτι που μπορεί να πει μόνο για τον εαυτό του».

Η νομική ομάδα του Τραμπ υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος ούτε ήταν ενήμερος για τη συνάντηση, ούτε συμμετείχε.

Η Ναταλία Βεσελνίτσκαγια με τη σειρά της, επεσήμανε ότι δε συζητήθηκε τίποτα σχετικό με την προεκλογική εκστρατεία.

«Δεν λειτούργησα ποτέ εκ μέρους της ρωσικής κυβέρνησης» ισχυρίστηκε.

Παρά τις προσπάθειες της ομάδας του Τραμπ, φαίνεται ότι δε μπορεί να ξεφύγει από τον «ανεμοστρόβιλο» της εμπλοκής με τη Ρωσία. Αναρωτιέται, κανείς, έτσι, ποια ζοφερή πραγματικότητα κρύβεται κάτω από την επιφάνεια.

NEWS.IN.GR

Related Post