ΔΙΕΘΝΗ
MONITOR: EΡΧΕΤΑΙ… ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΝΗΜΕΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Monitor: Έρχεται μπούμερανγκ! Η Τουρκία εκτός από τον στρατό ενοχλείται και με τα μνημεία γενοκτονίας στα νησιά. Η Κως ψήφισε ποντιακά και ενοχλήθηκε ο Ακάρ

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ δείχνουν, ότι εκτός από την εθνοφυλακή μας στα νησιά, η Τουρκία πλέον ενοχλείται και με τα μνημεία! Με αφορμή την κατασκευή ενός μνημείου γενοκτονίας στο νησί της Κω, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι «οι πραγματικές θηριωδίες και γενοκτονία συνέβησαν στην Τριπολιτσά κατά την περίοδο της εξέγερσης κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και στην προσπάθεια εισβολής στην Ανατολία μεταξύ 1919-1922. Αυτά Έγιναν από την Ελλάδα. Είναι αυτοί που διέπραξαν τις ίδιες θηριωδίες κατά των συμπατριωτών μας στην Κύπρο. Από αυτή την άποψη οι Έλληνες πολιτικοί αν ψάχνουν για μια απόδειξη αίσχους, αρκεί να κοιτάξουν στον καθρέφτη. Αυτοί οι υποκριτές όχι μόνο απειλούν τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά χειραγωγούν ξεδιάντροπα τα γεγονότα με κάθε ευκαιρία και σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Δεν διστάζουν να διαμαρτυρηθούν για την Τουρκία και να λαμβάνουν μια στάση κατά της Τουρκίας».

Η αναφορά του Χουλουσί Ακάρ έγινε για το πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού στην είσοδο του Εμπορικού Κέντρου της Κω, εντός του αρχαιολογικού περιπάτου. Μιλάμε για ένα χώρο που περπατούν περισσότερο από μισό εκατομμύριο τουρίστες τον χρόνο. Η απόφαση για τη μετονομασία του χώρου σε πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού πάρθηκε με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κω.

Μιλά στο Monitor ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Κω “Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ”, Χαράλαμπος Ναβροζίδης.

“Θα γυρίσουν μπούμερανγκ στην Τουρκία οι δηλώσεις του Ακάρ! Όλοι κατάλαβαν τον ρόλο της . Να εξαφανιστούν τέτοιοι πολιτικοί. Δεν γίνεται συνέχεια να προκαλούν. Προσπαθούν να σώσουν τα πολιτικά τους τομάρια”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πηγή: Infognomonpolitics.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *