ΔΙΕΘΝΗ
MΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 38 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 300 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ

Υπάρχουν φόβοι για αύξηση του απολογισμού των νεκρών, καθώς αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι πολλά πτώματα δεν έχουν περισυλλέγει ακόμη από την ιδιωτική αποθήκη.

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν όταν πυρκαγιά προκάλεσε τεράστια έκρηξη χημικών προϊόντων σε χώρο αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων στη Σιτακούντα του Μπανγκλαντές, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Υπάρχουν φόβοι για αύξηση του απολογισμού των νεκρών, καθώς αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι πολλά πτώματα δεν έχουν περισυλλέγει ακόμη από την ιδιωτική αποθήκη, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από το μεγάλο λιμάνι της Τσιταγκόνγκ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες Σάββατο γύρω στις 21:30 τοπική ώρα (18:30 ώρα Ελλάδας) στον χώρο αποθήκευσης B.M. Container Depot. Εκατοντάδες πυροσβέστες έσπευσαν επί τόπου για να τη σβήσουν, αλλά μία ώρα αργότερα εξερράγησαν πολλά εμπορευματοκιβώτια τα οποία περιείχαν χημικά προϊόντα.

Τραγωδία

“Ο απολογισμός της πυρκαγιάς ανήλθε σε 38” νεκρούς, δήλωσε ο Ελίας Τσόντρι, αρχίατρος της περιοχής. “Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι που κάλυπταν την πυρκαγιά.

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *