ΕΛΛΑΔΑ
LIVE – ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και πιο συγκεκριμένα στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, ΙωάννηΛαγό, Χρήστο Παππά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο, που έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Αυτό σημαίνει πως το πλαίσιο των ποινών δεν μπορεί πλέον να αλλάξει και είναι από πέντε έως 15έτη κάθειρξης. 

Κανένα ελαφρυντικό και για τον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και για όσους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, στην επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιουςψαράδες.Σύμφωνα με την πρόεδρο, το δικαστήριο αποφάσισε τη χορήγηση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στους βουλευτές Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας στον Νίκο Μίχο και του σύννομου προτέρου βίου στον Μιχάλη Αβράμη-Αρβανίτη.Επίσης, αναγνώρισε στους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γεώργιο Δήμου και Γεώργιο Στάλκο, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Τέλος, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στους Αναστάσιο Μάριο Αναδιώτη, Γεώργιο Χρήστο Τσακανίκα και Αριστοτέλη Χρυσαφίτη (ένταξη και υπόθεση Φύσσα), Δημήτριο Αγριογιάννη, Μάρκο Ευγενικό, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Θωμά Μαριά (ένταξη και υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών) και Χρήστο Αντώνιο Χατζηδάκη (ένταξη και υπόθεση ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα).

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου από τον Λαγό

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου υπέβαλε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, επικαλούμενος προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψη του δικαστηρίου προς το πρόσωπό του.Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε το λόγο από το δικαστήριο, ενώ είχαν ήδη εκφωνηθεί τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν σε κατηγορούμενους, πλην της ηγετικής ομάδας τη Χρυσής Αυγής.

«Θεωρώ ότι υπήρχε προκατάληψη στο πρόσωπό μου και παρεμβάσεις άμεσες και έμμεσες και από τον πρωθυπουργό της χώρας, που σας πίεσαν. Για τον λόγο αυτό, ζητώ την εξαίρεση όλων των μελών του δικαστηρίου. Σε λίγο θα προσέλθει ο συνήγορος κύριος Κωνσταντίνος Πλεύρης για να αναπτύξει το αίτημά μου», ανέφερε ο Γ. Λαγός.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα προκειμένου να προσέλθει ο διορισθείς από τον κ. Λαγό συνήγορος ΚωνσταντίνοςΠλεύρης.Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την αγόρευση της Εισαγγελέως επί των ποινών και αμέσως μετά ακολουθούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης.
13:53
Μάγδα Μπακούση

Πέτσας: Βαίνει προς ολοκλήρωση μια εμβληματική δίκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην έναρξη της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής:«Σε λίγες ώρες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα απαγγείλει τις ποινές στην ηγεσία και τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, στους δράστες του Παύλου Φύσσα και τους εμπλεκόμενους στην εγκληματική δραστηριότητά της».«Έτσι βαίνει προς ολοκλήρωση μια εμβληματική δίκη, η οποία απέδειξε ότι όχι μόνο η κοινωνία αλλά και η Δικαιοσύνη άντεξαν. Ότι οι θεσμοί και η Δημοκρατία στη χώρα μας είναι ισχυροί»
13:53
Αγάπη Βαρούνη
Μόλις ολοκληρωθεί η διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας, δεν αποκλείεται το δικαστήριο να επανέλθει με νέα σύνθεση έδρας, προκειμένου να εξεταστεί άμεσα το αίτημα Λαγού.Η σύνθεση του ΤριμελούςΕφετείουΚακουργημάτωνΑθηνών που επί 5,5 χρόνια ανέλαβε τη διεξαγωγή της δίκης και αποφάνθηκε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση έχει πρόεδρο τη Μαρία Λεπενιώτη, μέλη τους Ανδρέα Ντόκο και Γεσθημανή Τσουλφόγλου και εισαγγελέα την Αδαμαντία Οικονόμου.
13:51
Μάγδα Μπακούση

Σακελλαροπούλου: Να μην ξαναδούμε νοσταλγούς ιδεολογιών που αιματοκύλησαν τον κόσμο

«Σκύβουμε με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία, με την ευχή να μην ξαναδούμε ποτέ στην πατρίδα μας, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, νοσταλγούς ιδεολογιών που αιματοκύλησαν τον κόσμο, εκφραστές και υποστηρικτές του ναζισμού, του φασισμού, της μισαλλοδοξίας», δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
13:47
Βέργου Ελένη

Μητσοτάκης: Θεωρώ ότι κλείνει ένας κύκλος που τραυμάτισε τη χώρα

«Θεωρώ ότι κλείνει ένας κύκλος που τραυμάτισε τη χώρα, ένας κύκλος διαρκείας. Με το πολιτικό σκέλος του, ίσως και το πιο σημαντικό να έχει κλείσει στις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Τότε που η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε στη Βουλή», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ».Και σημειώνει:«Αποτελεί ωστόσο και μια απόφαση που θεωρώ ότι έχει επιπτώσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Θα έλεγα πως ήταν μια θαρραλέα απόφαση που πήρε το δικαστήριο».
13:00
Βέργου Ελένη

Πλεύρης εναντίον Πλεύρη: Η δημοκρατία διασφάλισε δίκαιη δίκη

12:18

Μάγδα Μπακούση

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Άνοιξαν και τα δύο ρεύματα της Αλεξάνδρας.
11:56
Αγάπη Βαρούνη

Πιθανή διακοπή για δύο ημέρες αν γίνει δεκτό το αίτημα Λαγού

Σε ό,τι αφορά το αίτημα εξαίρεσης της έδρας του δικαστηρίου που υπέβαλε ο Γιάννης Λαγός, μέσω του συνηγόρου του, Κώστα Πλεύρη, αν γίνει δεκτό, η εισαγγελέας το παραπέμπει στο αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο συνεδριάζει εντός δύο ημερών.Όταν η αίτηση εξαίρεσης κατά όλων των μελών του δικαστήριου κρίνεται ότι είναι αόριστη ως προς τα πραγματικά γεγονότα ή προδήλως ανεπιδεκτη δικαστικής εκτίμησης ή ασκείται καταχρηστικά, απορρίπτεται ωστόσο στην ίδια συνεδρίαση από την ίδια σύνθεση του δικαστηρίου στο οποίο υποβάλλεται.
11:36
Μάγδα Μπακούση

Διεκόπη η δίκη

Άγνωστο για πόση ώρα.
11:36
Μάγδα Μπακούση

Πλεύρης προς Λεπενιώτη

«Έχετε σεβαστεί τη μητέρα ενός θύματος, αλλά όχι τη μητέρα του Κατσίφα ή των δύο παιδιών στο Νέο Ηράκλειο».

11:30

Μάγδα Μπακούση

Ο Γιάννης Λαγός στην αίθουσα

2997252.jpgΠηγή: Ιntime/Λίακος  Γιάννης


Photo: In.gr

Πηγή:Cnn.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *